Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.05.2016 00:20

Aseară, la Târgoviște


A A

"Trei surori", premieră de succes la Teatrul "Tony Bulandra"


❚ Regizorul macedonean Alexander Ivanovski s-a întors în acest an la Târgoviște pentru a pune în scenă una dintre cele mai importante creații ale lui Antonin Pavlovici Cehov, primită cu mare entuziasm de public și aplaudată îndelung aseară ❚ Piesa a fost ultimul spectacol al stagiunii Teatrului „Tony Bulandra” și a reunit cei mai importanți actori și colaboratori ai instituției teatrale

ANA MARIA POPESCU

 


 

Cucerit încă de anul trecut, de la Festivalul Babel, de deschiderea actorilor și de emoția cu care aceștia interpretează personajele, regizorul macedonean Alexander Ivanovski s-a întors în acest an în fosta capitală a țării Românești pentru a pune în scenă una dintre cele mai importante creații ale lui Antonin Pavlovici Cehov, spectacolul „Trei surori”, a cărei premieră a avut loc aseară la Teatrul „Tony Bulandra”, spectacol de succes apreciat și aplaudat îndelung de publicul târgovi ștean, care a umplut sala teatrului. În drama lui Cehov, „Trei surori”, personajele trăiesc într-o lume extrem de asemănătoare cu realitatea pe care o trăim cu toții astăzi, o lume aflată în prăbușire din toate punctele de vedere, dar care este însetată de restabilirea unei noi ordini.

Piesa este de fapt un poem care încearcă să ne învețe cum să fim mai simpli, mai autentici, mai noi înșine, ne învață ca atunci când totul devine în zadar, dragostea nu mai este de ajuns, spațiul ne este dominat de cei superiori nouă, să ne regăsim refugiul în muncă și în micile bucurii ale familiei. Piesa reprezintă ultimul spectacol al stagiunii Teatrului „Tony Bulandra” și reunește cei mai importanți actori și colaboratori ai instituției teatrale. Mihaela Trofimov (Olga), Andreea Tănase (Mașa), Elisabeta Râmboi (Irina), Liviu Cheloiu (Andrei), Ana Maria Carablais (Natalia Ivanova), Alexandru Năstase (Kulîghin Fiodor Ilici), Bogdan Farcaș (Ver- șînin Aleksandr Ignatievici), Liviu Pintileasa (Tuzenbah Nikolai Lvovici), Cornelu Jipa (Cebutâkin Ivan Romanovici), Radu Câmpean (Salionâi Vasili Vasilievici), Robert Iosif (Fedotik Aleksei Petrovici), Cristian Olaru (Rode Vladimir Karlovici), Ilie Ghergu (Ferapont), Carmen Ionescu (Anfisa) sunt actorii care au reușit să transmită publicului târgoviștean emoția și tumultul poveștii lui Cehov.

„Scenograful spectacolului este Valentin Codoiu, de la Opera din Cluj Napoca, un scenograf cu care am lucrat foarte mult la Paris și pe care îl cunosc de aproape 30 de ani. Este foarte interesant că Liviu Cheloiu interpretează un rol inedit, pe care nu s-a gândit niciodată că o să-l interpreteze. Aceste întâlniri sunt fericite din punct de vedere artistic. Sunt actori foarte buni toți și și-au găsit rostul și locul în acest spectacol”, a subliniat directorului Teatrului Tony Bulandra, Mihai Constantin Ranin.

Alexander Ivanovski, cel care a gândit întregul concept al spectacolului, s-a arătat extrem de încântat de implicarea de care au dat dovadă atât actorii, cât și conducerea teatrului, pentru ca acest proiect să fie un real succes.

„Am fost la Babel anul trecut, am avut plăcerea să cunosc oamenii de aici și s-a dezvoltat o formă de rețea teatrală între România și Macedonia. Am revenit la Târgovi ște pentru a face spectacolul «Trei surori». Sunt bucuros că m-am întors după un an, după lungi discuții am ajuns la concluzia că «Trei surori» se potrivește cel mai bine echipei de actori a teatrului, care au o sensibilitate pe care am văzut-o încă de anul trecut. În ultimele luni am lucrat împreună cu ei la acest proiect, încerc un concept foarte aproape de contemporaneitate, vorbind în termeni globali. În contextul actual în care lumea este zguduită, nu numai politic vorbind, dar și din punct de vedere emoțional, prin conceptul pe care l-am ales, încerc să pun în evidență emoția dictată de evenimentele care se întâmplă în ultimul timp. Tot teatrul este dedicat acestui proiect și le mulțumesc pentru asta”, a mărturisit Alexander Ivanovski, regizorul spectacolului „Trei surori” de Cehov.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale