Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.05.2018 00:21

Propunerile cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”, prezentate la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei


A A

"Trebuie să sprijinim presa din România"


❚ „Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei”

Interviu cu deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan

ANA MARIA POPESCU

 


 

Rep: Ați participat recent la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Ce ați discutat la această întâlnire despre Statutul jurnaliștilor și despre Protejarea integrității editoriale?

- Am participat în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la o dezbatere privind statutul și sprijinirea presei, sprijinirea legislației în vigoare. Eu cred că noi, ca și țară, și am susținut foarte clar alături de colegii mei, indiferent de partidele politice din care provin, că presa din România trebuie sprijinită, să ajungem la o legislație asemănătoare cu cea din alte țări din Europa.

Rep: „Jurnal de Dâmbovița” v-a înaintat, în scris, o serie de propuneri care privesc sprijinirea presei românești. Ce ne puteți spune de materializarea lor? Ați discutat despre aceste propuneri în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul Parlamentului României?

- Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei scrise, dar în același timp și a presei online. Sunt propuneri care vin din partea unor oameni de presă și noi, ca și decidenți politici, ar trebui să sprijinim cu adevărat o lege a presei în România.

Rep: România a rămas codașa Europei în privința sprijinirii presei. Ce propuneri aveți pentru adaptarea legislației românești la cea a țărilor europene care au luat deja o serie de măsuri de sprijinire a presei?

- Au luat măsuri, este adevărat, noi nu putem să vorbim de măsuri concrete, de o subvenționare a presei scrise din România. Cota de TVA este de doar 5% în cazul livrării publicațiilor tipărite, iar aceasta cred că este o măsură bună pentru presa scrisă din România. Mai sunt și alte măsuri care sunt în vigoare, dar consider, și o spun cu toată responsabilitatea, că toți ar trebui să lucrăm la o lege pentru a sprijini cu adevărat presa din România.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale