Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.05.2018 00:21

Propunerile cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”, prezentate la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei


A A

"Trebuie să sprijinim presa din România"


❚ „Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei”

Interviu cu deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan

ANA MARIA POPESCU

 


 

Rep: Ați participat recent la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Ce ați discutat la această întâlnire despre Statutul jurnaliștilor și despre Protejarea integrității editoriale?

- Am participat în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la o dezbatere privind statutul și sprijinirea presei, sprijinirea legislației în vigoare. Eu cred că noi, ca și țară, și am susținut foarte clar alături de colegii mei, indiferent de partidele politice din care provin, că presa din România trebuie sprijinită, să ajungem la o legislație asemănătoare cu cea din alte țări din Europa.

Rep: „Jurnal de Dâmbovița” v-a înaintat, în scris, o serie de propuneri care privesc sprijinirea presei românești. Ce ne puteți spune de materializarea lor? Ați discutat despre aceste propuneri în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul Parlamentului României?

- Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei scrise, dar în același timp și a presei online. Sunt propuneri care vin din partea unor oameni de presă și noi, ca și decidenți politici, ar trebui să sprijinim cu adevărat o lege a presei în România.

Rep: România a rămas codașa Europei în privința sprijinirii presei. Ce propuneri aveți pentru adaptarea legislației românești la cea a țărilor europene care au luat deja o serie de măsuri de sprijinire a presei?

- Au luat măsuri, este adevărat, noi nu putem să vorbim de măsuri concrete, de o subvenționare a presei scrise din România. Cota de TVA este de doar 5% în cazul livrării publicațiilor tipărite, iar aceasta cred că este o măsură bună pentru presa scrisă din România. Mai sunt și alte măsuri care sunt în vigoare, dar consider, și o spun cu toată responsabilitatea, că toți ar trebui să lucrăm la o lege pentru a sprijini cu adevărat presa din România.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Partidul Național Liberal, partidul Unirii care a făcut România Mare și modernă
Chiul masiv al liberalilor
PNL vrea continuitate, PSD – anticipate
"PSD Dâmbovița o să simtă curând opoziția"
Boicot PNL la ședința CJD
PSD amână mitingul pentru susținerea familiei
Alegerile în PNL Dâmbovița, mai la toamnă
PSD și PNL, în dispută pe 5 primari
Primarii opoziției dau năvală la PSD
"Presa trebuie sprijinită prin politici publice"


Editorial

Cum poți să pui o țară pe năsălie?

GEORGE COANDĂ


Pentru mine, și cred că și pentru mulți români, nu este o taină că în tărășenia penală, subsemnată de Ludovic Orban, este amestecat, din cap până-n picioare, Klaus Werner Iohannis. Dar știți ce este curios și, de bună seamă, nu-i face cinste? Este că-i consideră pe români tâmpiți și că-i poate trage pe sfoară cum are Domnia sa chef și interese. 

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale