Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2014 00:25

La licitația din această lună,


A A

Traseele CFR dâmbovițene, fără solicitări la Bursă

Traseele CFR dâmbovițene, fără solicitări la Bursă
În Dâmbovița, cei mai loviți de măsurile închiderii liniilor CFR au fost cei mai săraci cetățeni și navetiștii

❚ Nici de data aceasta rutele CFR Ploiești Vest – Târgoviște Nord – Fieni – Pietroșița și I.L. Caragiale – Moreni nu au atras atenția nici unui operator de transport feroviar ❚ În aceste condiții, liniile feroviare rămân închise până la următoarea licitație și nici atunci nu se știe dacă va apărea cineva interesat ❚ În peste un an, nici un demers politic sau sindical din județ nu a avut succes de redeschidere a liniilor CFR dâmbovițene, trase pe linie moartă după o tradiție feroviară de peste un secol

VIRGIL VOINESCU

 


 

Licitația cu strigare de la Bursa Română de Mărfuri organizată pe data de 19 august de către CFR SA pentru închirierea infrastructurii feroviare neinteroperabile din județul Dâmbovița, respectiv traseele Ploie ști Vest – Târgoviște Nord – Fieni – Pietro șița și I.L. Caragiale – Moreni, aparținând sucursalei CFR București, a rămas și de această dată fără rezultat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, care a răspuns solicitării noastre, tronsoanele feroviare de călători neinteroperabile din județul Dâmbovița (cele două segmente feroviare de călători Târgovi ște – I.L. Caragiale – Moreni – Ploiești Vest) nu s-au dovedit interesante pentru nici un operator de transport feroviar. „Nu s-a prezentat nimeni la licitație.

În aceste condiții, CFR SA împreună cu reprezentanții Bursei Române de Mărfuri vor stabili o nouă dată pentru licitare. Când aceasta se va stabili o vom anunța”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA. Prima licitare la Bursa Română de Mărfuri pentru închirierea traseelor feroviare de călători a avut loc pe 23 iulie a.c. Vă reamintim că, după o tradiție de peste 100 de ani, în data de 15 mai 2013, trenul pe ruta Târgoviște - Pucioasa - Fieni - Pietroșița a fost tras pe linie moartă.

Decizia de desființare a liniei ferate a venit de la nivel central, încercările sindicatelor de a o salva fiind sortite eșecului. Motivația închiderii traseului a fost una economică - numărul de călători a scăzut, iar cheltuielile erau mult mai mari decât încasările. Astfel s-a ales varianta radicală. De peste un an, nici încercările autorităților județene de a găsi înțelegere la Ministerul Transporturilor pentru aceste linii feroviare nu au avut succes. Situația financiară grea și lipsa politicilor de eficientizare au dus la nerentabilitatea traficului feroviar, situație paradoxală dat fiind că este cel mai ieftin mijloc de transport, protejat în alte țări europene.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale