Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.10.2021 00:19

Ieri, au sosit și ultimele 12 autobuze Mercedes Benz


A A

Transportul local târgoviștean, complet reînnoit

Transportul local târgoviștean, complet reînnoit

*Astfel, municipiul Târgoviște are 40 de astfel de autobuze moderne, care asigură transportul local

*Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că aceste demersuri reprezintă numai o etapă pentru proiectul de modernizare al transportului public local

*În acest moment sunt în desfășurare lucrările de la viitoarea stație de capăt de pe Calea Ialomiței și vor mai fi construite și alte două de capăt

 

Încă un pas spre modernizarea transportului public local! Ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul societății Servicii Publice Municipale Târgoviște, au fost prezentate 12 autobuze noi din grupul Mercedes Benz Citaro-Hybrid. Astfel, municipiul Târgoviște are 40 de astfel de autobuze moderne, care asigură transportul local. Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că aceste demersuri reprezintă numai o etapă pentru proiectul de modernizare al transportului public local. În acest moment sunt în desfășurare lucrările de la viitoarea stație de capăt de pe Calea Ialomiței și vor mai fi construite și alte două de capăt.

De asemenea, va fi introdus și sistemul de e-ticketing. Nu în ultimul rând, se lucrează și la zona de infrastructură rutieră, tot în cadrul acestui proiect. Acum se execută lucrări pe strada Gării și la pasajul de lângă complexul PAVCOM. Edilul Daniel Cristian Stan a declarat că pentru modernizarea transportului public local vor mai intra în reabilitare și alte zone foarte importante din municipiul Târgoviște.

,,Astăzi marcăm o nouă etapă a ceea ce înseamnă proiectul de modernizare a transportului public târgoviștean. Încă 12 autobuze Mercedes Benz Citaro-Hybrid intră în patrimoniul municipiului Târgoviște, astfel încât în acest moment avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hybrid, care asigură transportul public în municipiul Târgoviște. Fără teama de a greși, cred că avem unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România. Nu știu ce alte unități administrativ-teritoriale se mai pot lăuda, în sensul bun al cuvântului, cu asemenea mijloace de transport în comun.

Vreau să mai precizez că aceasta reprezintă numai o etapă de parcurs pentru proiectul de modernizare al transportului public local continuă spre exemplu cu lucrările de la noua autobază și noua stație de capăt de pe Calea Ialomiței. De asemenea, vor mai fi construite încă două stații de capăt la periferia municipiului Târgoviște. Totodată vom avea și sistemul de e-ticketing și tot ceea ce înseamnă un transport public modern. Există și zona de reabilitare a infrastructurii, a coridoarelor de transport în comun și mă refer aici la lucrările care au loc pe strada Gării, la pasajul de lângă PAVCOM, de asemenea, vor debuta lucrările pe bulevardul Mircea cel Bătrân sau pe strada Locotenent Stancu Ion

. Stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate urmând ca probabil, cel târziu luna viitoare să avem și primele patru-cinci stații noi, independente energetic, de natură să completeze acest proiect deosebit de important în valoare de 163 de milioane de lei, de natură să transforme integral transportul public din municipiul Târgoviște”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, administrația publică locală pregătește pe Programul Operațional Regional modernizarea transportului public și pentru localitățile învecinate, care vor beneficia de mijloace de transport în comun moderne pentru naveta în municipiul Târgoviște. Nu în ultimul rând, vor fi achiziționate autobuze electrice școlare pentru elevi.

,,Pe Programul Operațional Regional următor pregătim mai multe proiecte pe zona de mobilitate urbană, însă poate cel mai important este reprezentat de cel prin care vom realiza o zonă urbană funcțională, astfel încât și unitățile administrativ teritoriale din jurul municipiului Târgoviște să poată să beneficieze de mijloace de transport în comun moderne pentru transportul către municipiul Târgoviște. Totodată, ca elemente pentru noul proiect, aș mai menționa că vor fi achiziționate microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor în municipiul Târgoviște, toate acestea în cadrul unui nou proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean de natură să ofere condiții excepționale călătorilor.

Autobuzele care au venit ieri, ultimele 12 din cele 40, care au făcut obiectul contractului de furnizare încheiat cu Mercedes Benz, au aceleași caracteristici, același nivel de confort, inclusiv filtru antiviral, că tot suntem într-o perioadă în care cazurile cresc de COVID-19 cresc vertiginos, iată autobuzele utilizate de administrația publică locală utilizate pe raza municipiului Târgoviște și puse la dispoziție târgoviștenilor există și acest filtru antiviral”, a mai completat primarul Daniel Cristian Stan.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi proiecte pentru fluidizarea traficului rutier
„România trebuie să se scuture odată”
P.U.Z. - “INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN - DEZMEMBRARE
Plăți în avans pentru cererile unice ale fermierilor
Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Proiectul eficientizării energiei electrice în instituțiile publice
Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești
Extinderea rețelei de gaze, undă verde la finanțare!
439 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiectul noului Stadion Municipal, susținut la Ministerul Dezvoltării!
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale