Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2015 00:25

Târgoviște - Din cauza lucrărilor desfășurate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană,


A A

Trafic infernal pe strada Tudor Vladimirescu

Trafic infernal pe strada Tudor Vladimirescu
De vineri, de când a început decopertarea în zona Spitalului Județean, traficul e un coșmar

❚ După ce în urmă cu câteva luni s-au realizat lucrările la infrastructură și la instalații pe unul dintre sensurile de mers, acum a venit rândul celuilalt fir ❚ Circulația pe un singur sens în zona supraaglomerată a Spitalului Județean de Urgență și mutarea provizorie a stației de taxi aduce disconfort, mult timp pierdut în trafic și multe nemulțumiri ❚ De la autorități am aflat că ceea ce s-a realizat pe primul sens de mers, se va face și pe al doilea, însă dirigintele de șantier, de la care am dorit să aflăm amănunte tehnice, este o necunoscută și pentru managerul de proiect, și pentru primar și pentru muncitori (!)

VIRGIL VOINESCU

 


 

În mai multe zone din Microraionul VI al municipiului Târgoviște, unde se desfășoară lucrări în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) A, traficul rutier a ajuns un coșmar. În afară de lucrările propriu zise și de arterele în plină reconstrucție, pentru a ajunge la o anumită destinație, inclusă în lucrări, șoferii se plâng de timpul și nervii pierduți pe variantele ocolitoare. Strada Tudor Vladimirescu este unul dintre exemple, disconfortul fiind cu atât mai mare cu cât în zonă se află Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Din cauza lucrărilor la infrastructură, circulația este un haos în zona unității sanitare, iar stația de taxi a fost mutată provizoriu. Potrivit managerului de proiect PIDU A, Constantin Bălașa, după o primă lucrare în această zonă, în cadrul căreia au fost montate diverse instalații, cu readucerea sensului de mers la starea inițială, acum se decopertează celălalt fir rutier, pentru a se executa și aici montajele de instalații și lucrările prevăzute de proiectul european.

Totodată, primarul interimar al municipiului, Cristian Stan, ne-a precizat ieri că „în cadrul PIDU A, este prima oară când se sparge în această zonă. Lucrările sunt în curs și de aceea se decopertează. Se refac fundațiile. Ceea ce sa realizat pe sensul celălalt urmează să se facă și aici. Până acum au existat alte lucrări de conectări la rețele. S-a făcut sensul de vizavi de Spitalul Județean și acum se intră pe celălalt sens”.

Dincolo de aspectul privind utilitatea, până la finalizare – termen pe care cei doi muncitori ce se „luptau” ieri cu excavatorul nu-l cunosc – șoferii va trebui să aibă înțelegere pentru timpul pierdut în traficul din zonă. De menționat că, deși am dorit să discutăm cu dirigintele de șantier, nimeni nu ne-a putut îndrepta către acesta: nici primarul interimar, nici managerul de proiect și nici muncitorii. Finanțat prin POR 2007-2013, PIDU A are o valoare de peste 47 milioane lei, iar perioada de execuție este de 18 luni. Demarat în martie 2014, până pe 8 septembrie 2015 șantierele trebuie să fie încheiate, iar cartierul să arate ca la carte.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale