Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.09.2014 00:19

Editorial


A A

Tot despre „băsism și băseală”?

Tot despre „băsism și băseală”?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Părerea mea este că liderii partidelor și partidulețelor din România nu fac altceva decât să-i ridice lui Traian Băsescu o statuie cât Casa Poporului vorbind zilnic și cu poftă despre el și clanul lui. Și, mai nou, despre a treia suspendare. Că-l critică ori că-l laudă, nici nu cred că mai contează, vă zic drept, atâta vreme cât omul a rezistat în funcție, indiferent de voturile românilor și de anchetele jurnalistice ale vremii. Vorba aia „poa’ să ningă, poa’ să plouă...”, completați dumneavoastră cu rimele potrivite, „coafura” lui Traian Băsescu rezistă la orice intemperii politice. E dată cu un fixativ de o esență anume.

Unii-i zic „băsism”, alții-i zic „băseală”, după cât îi duce capul pe fiecare, dar nu spun nici unii, nici alții că nu i-ar fi rezistat freza lui Traian Băsescu dacă nu i-ar fi dat „adversarii” lui cu fixativ din plin. Ce mai contează că oamenii au votat contra? Au venit politicienii sau politrucii, cum înșiși se gratulează unii pe alții, și au făcut, contra votului anti- „băsism”, o mândră de „coabitare instituțională”.

Apoi, de când au coafat-o instituțional noaptea pe șestache, se luptă cu ea corp la corp de vreo doi ani. Păi le place, ori nu le place de Traian Băsescu? Să se hotărască! Eu zic, la cum i-am văzut, că le place la nebunie, că altfel ce oameni zdraveni politic la cap și neșantajabili ar face din milioane de voturi contra Băsescu voturi... pentru? Logică n-are treb’șoara asta, și nici urmă de morală. Dar e cu schepsis dacă te gândești cât de profitabil politic o fi să te lupți, să te împaci și-apoi iar să te lupți cu Traian Băsescu. Acum suntem anunțați de o mare „noutate” în strategia electorală: „lupta contra sistemului”. Păi zi frate așa! Vasăzică de-aia auzim peste tot nu doar „Jos Băsescu”, ci și „Jos băsismul și băseala”?

O fi dând bine la electorat, nu zic nu, doar că sloganele sunt vechi. Le-am auzit și-n 2012. De-atunci încoace „băsismul” și „băseala” au devenit chestiuni mult mai complexe decât erau în urmă cu 2 ani. Vreau să spun, mai pe șleau, că „băsismul” și „băseala”, adică sistemul creat de Traian Băsescu, atât de criticat (din nou!) în această toamnă electorală, nu s-ar fi înțepenit în instituțiile statului dacă nu l-ar fi dat cu fixativ cei care au semnat noaptea, după alegeri, celebrul „pact de coabitare”, cu toate înțelegerile, ascunse ori pe față, care au modificat voința electoratului. Pe unele le știm deja, pe altele doar le bănuim.

Pe cale de consecință, c-așa e-n logica matematică, politicienii care se declară acum luptători contra „băsismului” și „băselii” s-o lase mai moale cu morala electorală, fiindcă e ca și cum ar vrea să-i credem că luptă împotriva „sistemului creat de Traian Băsescu” după ce s-au aciuat în interiorul lui. Ceea ce, să mă iertați că zic, este o mare insultă la adresa inteligenței votanților. Cum ar fi și a mea, atâta câtă e! Ca să fiu explicită, am simțit din plin, direct și personal, în ultimii 8 ani cum e să profite unii de pe urma prigoanei la care am fost noi supuși și să tragă foloase personale de pe urma criticilor noastre jurnalistice la adresa „adversarilor” lor. Și am mai văzut cum mulți dintre politicienii care se declară sus și tare dușmanii „băselii” și „băsismului” se giugiulesc cu „sistemul corupt” și coabitează cu el. Mai bine s-ar strădui să ne arate că sunt mai buni decât Traian Băsescu!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale