Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2018 13:00


A A

Tot ce trebuie să știi pentru a planifica o vacanță în Rusia

Fiind țara cu suprafața cea mai mare din lume, Rusia poate fi o destinație de vacanță grozavă pentru cei care pun preț pe cultură și artă. Acoperind o optime din toată suprafața locuibilă a planetei, este lesne de înțeles că există locații turistice pentru o varietate mare de gusturi. În continuare, acest articol va prezenta pe scurt câteva destinații de avut în vedere pentru cei ce plănuiesc o expediție în această țară.


sursa foto: Pixabay

Un loc fruntaș în topul preferințelor este ocupat de către orașul Sankt Petersburg. Acesta nu doar că poartă titlul de al doilea cel mai mare oraș din Rusia, ci este considerat și centrul cultural al gigantului din nord. Pasionații de artă nu pot rata muzeul deja renumit în întreaga lume, Hermitage, și colecțiile sale impresionante din antichitate și până în zilele noastre. Clădiri emblematice precum Palatul de Iarnă sau Catedrala Kazan sunt considerate a fi adevărate ‘nestemate’ ale arhitecturii. Cei care vor să petreacă o după amiază liniștită în aer liber pot opta pentru grădinile Peterhof, deseori denumite ‘Versailles din Rusia’.

Capitala țării, Moscova, oferă vizitatorilor o imagine a îmbinării armonioase dintre modern și antic. Acest amestec de stiluri prezintă într-o lumină bună diversitatea arhitecturală a acestui oraș cu peste zece milioane de locuitori. Trecutul tulburat al Rusiei poate fi observat și înțeles în urma unor vizite la muzeul KGB-ului sau la mausoleul lui Lenin. Însă, Kremlinul, Piața Roșie și catedrala Sfântului Vasile vor compensa pentru acest trecut prin stilul impresionant și grandoarea lor. Cei ce au mai mult timp la dispoziție pot petrece o seară la unul dintre cele mai prestigioase teatre din lume, Balșoi. Tradus în română drept ‘teatrul mare’, acesta prezintă participanților spectacole de balet și operă pe fundalul unei arhitecturi neoclasice de admirat.

‘Riviera rusească’, cum a fost denumită de unii oameni, este reprezentată de orașul stațiune Soci. Localizată în apropierea graniței cu Georgia, pe malul Mării Negre și în apropierea munților Caucazului, aceasta este una dintre puținele zone din Rusia în care clima este una subtropicală. Soci a fost gazda jocurilor olimpice din anul 2014 și va continua să găzduiască cursele de Formula 1. Deasemenea, în acest an, va fi unul dintre orașele în care va avea loc cupa mondială FIFA 2018. Pentru cei care se vor afla aici în perioada 20 – 29 martie, un eveniment important la care pot lua parte este reprezentat de către EPT 2018. În ciuda varietății mari de evenimente ce se desfășoară în acest oraș, pozițiile numărul unu și doi în topul atracțiilor preferate de către turiști sunt ocupate de stațiunea de ski Rosa Khutor și de clusterul montan Krasnaya Polyana. Pentru vizitatorii care nu se împacă bine cu temperaturile scăzute, Soci a fost o alegere foarte populară când a venit vorba de vacanță în Rusia, clima din restul teritoriului țării fiind una mai aspră și nefericită pentru cei friguroși.

Fiind în continuă creștere numărul turiștilor ce aleg această țară ca destinație de vacanță în fiecare an, se poate spune că opțiunile de distracție pentru aceștia sunt în plină evoluție. Acest procent mare a permis dezvoltarea țării din punct de vedere al accesibilității iar un semn clar al acestui fapt este prezența traducerilor în mai multe limbi ale informațiilor turistice. Fie că urmăriți să vă petreceți vacanța pe pârtie sau înconjurați de cultură și artă în unele din cele mai mari muzee din lume, Rusia are opțiuni pentru toată lumea și merită cu siguranță o șansă din partea excursioniștilor.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale