Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.12.2014 00:19

Editorial


A A

Top șoc!

Top șoc!

TEODOR VASILIU


Săptămâna pe care tocmai o încheiem a fost extrem de bogată în evenimente care mai de care mai discutabile. Pe românește, dacă ar fi să facem un top al lor, am și râde, am și plânge de ce se mai întâmplă prin țărișoara asta pe care, iată, o populăm și noi, ziariștii, evident susținuți de cititorii noștri fideli. Dar ca să nu bat apa-n piuă, haideți să facem un clasament al celor mai șocante evenimente.

De departe, pe locul I este hotărârea Curții Constituționale care ne explică foarte răbdătoare că imunitatea prezidențială se manifestă în ceea ce-l privește pe președintele României ca protecție pentru declarațiile politice, dar și prin suspendarea urmăririlor penale. Mai explicit, un ziar de mare audiență națională ne prevestește că nici actualul președinte Klaus Werner Iohannis nu ar putea renunța, după bunul lui plac, la imunitatea prezidențială.

Ce să vezi, decât că Gabriela Firea, pe care o amenințase actualul președinte că „s-ar putea să nu-l mai găsească seara acasă pe soțul său…” nu este nici pe departe o amenințare, ci o declarație politică. În urmă cu câteva zile, CCR tocmai a publicat motivarea hotărârii luate în luna precedentă și a explicat pe larg câtă imunitate are șeful statului și, mai ales, în ce zone ample se manifestă ea! Abia pe locul al II-lea, vrem nu vrem, vine intervenția Grupului pentru reformă și alternativă universitară, care nu poate dormi de grija tezelor de doctorat susținute de cetățenii Victor Ponta și Lucian Eva.

Această campanie, intitulată „Școală fără plagiat, viitor fără corupție” vrea, nici mai mult nici mai puțin, invalidarea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta după o analiză a unei comisii de doctorat și nu de etică. Nu e cazul să ne forțăm mintea că la mijloc, ca și pentru locul I din top, e o chestiune strident politică. Surprinzător este însă că abia pe locul al III-lea o putem clasa pe fata mamei Omida, vrăjitoarea Rodica. Aceasta ne prezice, cum numai ea știe, că pe Radu Mazăre, Ecaterina Andronescu și Liviu Dragnea nu-i scapă nimeni de pușcărie.

Țineți-vă bine: cică Dragnea și Andronescu vor fi arestați în 3 zile, 3 săptămâni sau 3 luni. Mazăre, în viziunea păcătoasei ghicitoare, ar avea de așteptat până-n luna mai când va fi azvârlit după gratii pentru multă vreme. Pe locul al IV-lea putem plasa o reclamă de tip fotografie care ne invită să vizităm, în plină iarnă, lacul Bolboci de la noi din județ, la care auzim că nu prea se poate ajunge, cu una cu două, fără riscul de a derapa prin vreun șanț. Ce să mai, sărim multe locuri și mergem spre coada clasamentului, unde sunt plasați românii care-și vând televizoarele, motoscuterele sau alte obiecte pentru a obține, la schimb, ce credeți?

Un porc de Crăciun! Ba chiar un bărbat își oferă autoturismul Supernova contra unui porc de 250 de kilograme care zice că merge bine! Problema neguțătorului va rămâne, desigur, cu ce-și va duce porcul acasă… Pe ultimul loc al dezbaterilor publice este, cum nu vă așteptați nici dvs., cel dintâiul Klaus Werner Iohannis. Un sondaj științific ne arată că Președinția beneficiază de o creștere de aproximativ 24% în încredere multă și foarte multă. Deși, după cum bine știm, până acum Iohannis ar fi trebuit să fie pe primul loc al gafelor, îl așteptăm să se-ntoarcă din țările calde și să slobozească ceva gânduri filozofice dintre cele care l-au făcut mare! Părerea mea este că, în situația în care cartea sa, „Pas cu pas”, ar fi apărut înaintea alegerilor, acesta n-ar mai fi avut parte de atâta entuziasm la urne.

Se pare că personajul principal din carte este mai degrabă Sibiu și nu Iohannis, deoarece toate investițiile care s-au făcut acolo au fost pentru municipiul Sibiu, nicidecum pentru primar. Sau invers? De altfel, cei care vizitează Sibiul, evident cu noile investiții, din câte știm n-au solicitat să viziteze și casele lui Iohannis. Și uite-așa, mai în glumă mai în serios, încheiem cu evenimentele care au stârnit și râs și plâns, dar care ne pregătesc pentru evenimentul nr. 1 de săptămâna viitoare.

Va fi sau nu declarată incompatibilă situația în care s-a aflat fostul primar al Sibiului, actualul președinte ales al României? Și ca în copilăria-mi de acum mulți ani, spun că urma va scăpa turma, adică cel mai iubit dintre români, „neamțul” Iohannis, îi va scăpa pe toți primarii care se află, atenție, într-o incompatibilitate ca a lui. C-așa-i în tenisul ăsta politic!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale