Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.10.2017 00:19

Editorial


A A

Toamna vrajbei noastre

Toamna vrajbei noastre

GEORGE COANDĂ


Atâtea speranțe s-au pus în actuala guvernare pesedistă, încât o derapare de la seducătorul „proiect de țară” al lui Liviu Dragnea ar însemna nu o imensă dezamăgire, ci o prăbușire a României în dezastru. Mai exact într-un dezastru extins. Deocamdată, la zece luni de la instalarea guvernării pesediste, la Palatul Victoria, țara încă nu se simte prea bine. Dovada? În această toamnă a vrajbei noastre - ca să parafrazez titlul unui român american celebru - mișcarea sindicală a dat în clocot pe două chestiuni fundamentale pentru existența de zi cu zi a românilor: calcularea salariilor și noua lege a pensiilor.

Nu intru în amănunte economice, nu am pregătirea necesară în domeniu, dar ca jurnalist, observator atent al realității, constat că varii sectoare ale societății românești sunt nemulțumite și își manifestă această insatisfacție prin demonstrații în stradă, și mai ales în Piața Victoriei. De astă dată nu mai este vorba de o manifestare insidioasă prin intermediu rețelelor de socializare, avându-l vârf de lance chiar pe președintele republicii Klaus Werner Iohannis, așa cum s-a întâmplat la începutul anului, ci de demonstrații autentice și care vizează destinul însuși al națiunii române. Dacă PSD va avea benefica inspirație/ strategie de a gestiona, și patriotic, și productiv situația explozivă care este în curs de desfășurare, își va asigura dăinuirea la guvernare ?i își va prezerva atât majoritatea parlamentară, cât și respectul națiunii. Cum recalcularea salariilor și a pensiilor ține, și nu spun o vorbă-n vânt, de siguranța națională, cred că PSD ar fi trebuit – pot spune că a greșit crezând că deține „cheile înțelepciunii – să declanșeze o largă dezbatere publică, și nu doar guvernul să dialogheze, obligat de împrejurări, pe fugă, cu liderii sindicali, în așa fel având posibilitatea să cunoască în profunzime doleanțele și nevoile românilor. Și ar mai fi ceva la fel de esențial, despre care am mai făcut vorbire, dar pe care guvernanții o dau mereu la spate: recapitalizarea prin reindustrializare a României. Nu poți asigura salarii și pensii decente din taxe și impozite, și astea stoarse de la populație, și din ce-o mai pica de la unii producători, este ca o frecție la un picior de lemn. Până atunci, România va fi zguduită de toamna vrajbei noastre!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale