Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.09.2014 00:19

Editorial


A A

Toamna școlilor de vară

Toamna școlilor de vară

ALINA MAVRODIN VASILIU


Și-uite-așa, în Duminica Înălțării Sfintei Cruci, după chindie, m-am apucat să bat la cuvinte, până or zice „au!”. Un pic de liniște mi-ar fi priit mai mult decât orice caznă editorialistică. Dar ce să mă fac dacă ziarul încă mă vrea la colț. De pagină. De nu mi-ar bubui în cap tobele și muzicile dinspre Parcul Chindia și Curtea Domnească, poate că și roadele inspirației mele ar fi mai dulci.

Cu greu am ales totuși să mă opresc, în acest amurg de zi sfântă, când creștinul a fost în post și administrația în petreceri, la un subiect mai generalist, ca să nu stric cheful subiecților locali. În paranteză fie spus, constat că aceștia, indiferent de culoarea politică, au aceleași pofte la organizarea de evenimente, și la meniu, și la repertoriu. Chestie de gust și de educație, doar că ambele sunt pe bani publici.

Pe astea le învață activiștii politici cel mai bine la școlile de vară, pentru ca apoi să le exerseze în funcțiile publice. Că le trebuie școală multă o arată și faptul că politicienii merg și toamna la „școlile de vară”, semn că băieții au restanțe grele. Nu știu ce buchisesc pe acolo și ce-i învață lectorii angajați cu destuparea minților în politică, dar unora dintre cursanți, și nu-s puțini la număr aceia, le lipsește nu școala de vară, ci școala primară, dacă te iei după cum vorbesc, cum citesc și cum scriu.

Că le mai lipsesc multora dintre ei și cei 7 ani de acasă, asta e deja o mare problemă pe care nicio școală de vară n-o să le-o rezolve, fie și dacă vin ei la măriri de notă toamna. Ca să nu-i bag pe toți într-o singură „clasă”, spun că deloc întâmplător, „popularii” Elenei Udrea s-au adunat toamna la școala de vară. Lecții politice și de viață le-a dat dirigintele lor, Traian Băsescu, și n-am niciun motiv să cred că învățăceii lui nu vor da în brânci să le respecte adliteram.

Unul dintre subiectele predilecte la toamna școlii de vară zise și populară a fost cel cu casele: cum să ți le faci, câte să ai, câte să-ți dai cu mâna ta, vorbind de funie în casa spânzuratului. Era în „logica” evenimentului ca la școala de vară ținută toamna, popularii tandemului Udrea-Băsescu să primească lecții și despre cum e cel mai bine să speli banii, făcutul de case fiind cică soluția cea mai bună.

Cum acestea par să fi fost două dintre temele predilecte, nu m-aș mira ca și liberalii „generalului” Klaus 6 Haus să-l invite pentru niște lecții deschise pe colaboratorul lor acoperit, Băsescu. În fine, fiindcă nu vreau să vă stric dispoziția electorală la început de săptămână, spun doar că încă mai trag nădejde că toamna școlilor de vară n-o să intre și ea în „coabitare instituțională”. Ideea de bază e că analfabetismul administrativ, atât de criticat până-n 2012, trăiește bine în continuare și face mulți purici prin evenimentele coolturale și politice. Vorba aia, când n-ai școală, ci doar boală pe cei care o au, e grav! Și-apoi, când n-ai idei, riști să le iei de bune pe ale „adversarilor” politici, ca să bage lumea la cap că, oricum ar vota, în funcții publice ajung mulți dintre absolvenții școlilor de vară ținute... toamna!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale