Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2015 00:03

Ce e nou și ce s-a schimbat în C3


A A

Titu și Aninoasa, misiuni abordabile în Liga a III-a

Titu și Aninoasa, misiuni abordabile în Liga a III-a
O obișnuită a Ligii a III-a, Urban Titu nu ar trebui să aibă emoții cu retrogradarea

❚ În eșalonul trei a mai rămas Urban Titu, căreia i se va alătura de la sfârșitul verii FC Aninoasa, campioana Ligii a IV-a dâmbovițene ❚ Cele două formații dâmbovițene au fost repartizate, așa cum ne așteptam, în aceeași serie. Este tot C3, la fel ca stagiunea precedentă ❚ Din cele 16 cluburi, șase reprezintă apariții noi: FC Olt Slatina (Olt), Metropolitan Ișalnița (Dolj), Sporting Turnu (Teleorman), FC Voluntari II (Ilfov), AFC Hărman (Brașov), FC Aninoasa ❚ La prima vedere, principala favorită la promovare pare FC Olt Slatina, de departe una dintre cele mai experimentate echipe ❚ În ceea ce privește retrogradarea, pentru evitarea ultimelor două locuri se vor bate, mai mult ca sigur, Astra II Giurgiu, CS Podari, CS Vișina Nouă și poate chiar Metropolitan Ișalnița

M.R.


În campionatul trecut, Dâmbovița a avut trei reprezentante la nivelul Ligii a III-a: Chindia Târgoviște, Urban Titu și FCM Târgoviște. Dintre acestea, prima a reușit promovarea în eșalonul secund, în timp ce ultima a abandonat competiția, după decizia finanțatorului Ghiorghi Zotic.

A mai rămas Urban Titu, căreia i se va alătura de la sfârșitul verii FC Aninoasa, campioana Ligii a IV-a, care a promovat după o dublă victorie în meciul de baraj cu Unirea Bascov (4-2 la general).

Așadar, în noul sezon, programat să înceapă pe 28/29 august, vom avea parte de un singur „Derby de Dâmbovița”, Urban Titu – FC Aninoasa.

 

Care sunt noutățile

Cele două formații dâmbovițene au fost repartizate, așa cum ne așteptam, în aceeași serie. Este tot C3, la fel ca stagiunea precedentă.

Principala schimbare este dată de numărul mai mare al echipelor care vor concura. Dacă în urmă cu un sezon au fost 14 (26 de etape în total), acum vor fi 16 (30 de etape în total).

Din cele 16 cluburi, șase reprezintă apariții noi: FC Olt Slatina (Olt – retrasă în primăvară din Liga a II-a), Metropolitan Ișalnița (Dolj – fostă Municipal Craiova, în Liga a III-a, Seria a IV-a), Sporting Turnu (Teleorman – promovată din Liga a IV-a), FC Aninoasa (Dâmbovița – promovată din Liga a IV-a), FC Voluntari II (Ilfov – promovată din Liga a IV-a, satelitul primei echipe de Liga I cu același nume) și AFC Hărman (Brașov – promovată din Liga a IV-a).

Restul de zece echipe se cunosc foarte bine între ele, fiindcă au evoluat și sezonul precedent în aceeași serie: CS Ștefănești, CS Afumați, Concordia II Chiajna (toate Ilfov), Sporting Roșiori (Teleorman), SCM Pitești, Atletic Bradu (ambele Argeș), Urban Titu (Dâmbovița), CS Podari (Dolj), CS Vișina Nouă (Olt), Astra II Giurgiu (Prahova).

 

Cine se bate la promovare/ retrogradare

Pornind de la această componență, va fi extrem de interesant cum se va desfășura campionatul următor. Chiar dacă este prematur, se pot schița primele idei în ceea ce privește lupta la primele locuri, dar și la retrogradare. Înainte de acestea, trebuie să precizăm că în Liga a II-a va promova echipa clasată pe prima poziție, iar în județ vor retrograda formațiile clasate pe locurile 15-16, plus cea mai slab clasată echipă pe poziția a 14-a, într-un clasament al locurilor 1-14.

La prima vedere, principala favorită la promovare pare FC Olt Slatina, de departe una dintre cele mai experimentate echipe, ținând cont că vine din liga secundă și și-a păstrat mulți jucători din vechea gardă. Lupta va fi extrem de pasionantă, fiindcă va intra cu siguranță și SCM Argeșul Pitești, echipă preluată de Rică Neaga și susținută în totalitate de primăria din localitate. În această bătălie poate intra chiar și Sporting Turnu, acolo unde antrenor-jucător este Vali Bădoi, iar echipa beneficiază de susținere privată. Tot la primele locuri se va bate cu siguranță și CS Afumați, principala contracandidată la promovare a Chindiei sezonul trecut.

În ceea ce privește retrogradarea, pentru evitarea ultimelor două locuri vor fi implicate mai mult ca sigur Astra II Giurgiu (retrogradată pe teren campionatul precedent), CS Podari, CS Vișina Nouă și poate chiar Metropolitan Ișalnița (locul 12, penultimul, sezonul trecut în C4).

Sigur, în luptă mai pot intra și alte formații, însă în mod normal Aninoasa, dar mai ales Titu, nu ar trebui să aibă prea multe emoții în ceea ce privește retrogradarea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale