Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2015 00:10

Baschet (f) – Finala, meciul 4. La general 2-2 ❚ CSM Târgoviște – Sepsi Sf. Gheorghe 68–56 (10-20, 25-14, 17-14, 16-8)


A A

Titlul la orizont

Titlul la orizont
CSM Târgoviște a egalat situația la general si a trimis finala în joc decisiv, care va avea loc la Sf. Gheorghe

❚ CSM Târgoviște a câștigat meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet feminin, scor 68-56 și a egalat-o pe Sepsi la general (2-2), trimițând astfel confruntarea în joc decisiv ❚ Acesta va avea loc duminică, la Sf. Gheorghe, cu începere de la ora 17.00 ❚ Cea mai bună marcatoare a CSM-ului a fost Monique Coker (19 puncte), urmată de Chrissy Givens (16)

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

La fel ca în prima zi a finalelor de la baschet, Sala Sporturilor a fost luată cu asalt de spectatori. Cu minute bune înainte de start se mai puteau găsi locuri libere în sală, iar unii oameni preferau să stea și pe culoare, în picioare, doar pentru a vedea o finală relansată. Chiar și la masa presei era ocupat, iar aici avem o mare bilă neagră. Este inadmisibil, o lipsă crasă de respect la adresa jurnaliștilor prezenți, să nu aibă unde să stea la o finală. Nu mai vorbim că nu existe prize pentru laptopuri, dar așa ceva nu am mai întâlnit în niciun oraș de unde am transmis meciuri. Dincolo de aceste amănunte, pe care unii le consideră simple neplăceri sau normalități în unele locuri, meciul era interesant de privit, asta și pentru ccă Municipalul relansase finala într-un mod dramatic. Acum, dincolo de statistică, mai conta și aspectul fizic, atât de important în condițiile în care baschetbalistele urmau să joace un alt joc cu miză în mai puțin de 24 de ore.

Același început prost...

Târgoviștea a început prost al doilea joc din fața propriilor suporteri. Mai întâi, recuperarea defensivă nu a funcționat deloc. Coker nu s-a văzut pe faza ofensivă, iar în apărare a fost surclasată de Murphy și Pașcalău. Pivoții lui Zoran Mikes au făcut ceau vrut pe atac, iar asta s-a observat pe tabelă. După ce a reușit să egaleze situația (4-4), CSM-ul s-a văzut din nou condusă, de această dată la 10 puncte (14-4). Începea să se vadă Murphy, una din cele mai bune jucătoare din țară pe poziția sa. Faptul că Watson, forțată și în succesul dramatic, ajungea să înscrie de la 3 puncte, chiar însemna o problemă pentru Dan Fleșeriu. Sepsi și-a dublat din nou avantajul (16-8), însă Green a arătat o poftă remarcabilă de în joc. Absolut degeaba, fiindcă Sf. Gheorghe își mărise ecartul la 10 puncte (20-10) după primul sfert.

...Remontat până la pauză

După zece minute, CSM-ul avea doar trei marcatoare, dintre care Givens se evidenția cu cele cinci puncte, reușite în special după acțiunile personale. Tocmai aici a fost marea problemă a echipei lui Fleșeriu, fiindcă în fața unei apărări organizate, aceasta era cea mai bună tactică: toate mingiile pe Givens, iar de acolo ce-o vrea Dumnezeu. Dacă gazdele nu prea aveau reușite de trei puncte, înscriau fetele lui Mikes, prin Annemarie Pârău. Givens și-a ținut în viață echipa, iar speranțele începeau să revină, datorită și lui Coker, care începea să își treacă în cont primele puncte.

De altfel, cele două aveau la jumătatea sfertului secund 20 din cele 27 de puncte înscrise de gazde. Iar cu trei minute și jumătate până la pauza mare, diferența devenea infimă (30-29). Apoi, Coker a aduso pentru prima dată în avantaj (31-30), de la linia de libere. Până la pauza mare, apărarea CSM-ului a crescut intensitatea în ceea ce privește agresivitatea, iar rezultatele începeau să apară pe tabela de marcaj. În tot acest timp, Sepsi a fost salvată de aruncările de la distanță, iar Municipalul a continuat să fie exactă și eficace la libere. După primele două sferturi, CSM conducea cu un punct (35-34).

Avem decisiv!

După pauză, cele două formații au continuat „cap la cap”, dovadă că după cinci minute din sfertul trei, CSM-ul avea tot un avans de un punct (40-39). Apoi, a urmat spectacolul „capacelor”, reușit pe rând de Coker și Harrison, după care au urmat aruncările de la distanță. Dacă Flori Pașcalău a adus-o pe Sepsi în avantaj, Municipalul a răspuns prin Porchia Green și Monique Coker, iar cu două minute înainte de finalul sfertului trei, gazdele aveau două puncte avans (48-46). Acesta a crescut, iar înaintea ultimului sfert CSM conducea cu 52- 48, cel mai mare avans din acest joc. Pe aceste coordonate se jucau ultimele minute. Iar Târgoviștea lua avantaj (54-48), grație lui Green, Givens și Coker, însă răspunsurile de le Sepsi nu întârziau să apară, venind în special de la Murphy și Pașcalău. În utlimele secvențe, covăsnencele s-au pierdut cu firea la linia de libere, iar asta le-a costat pe tabelă. În tot acest timp, Târgoviștea și-a văzut de treabă și a continuat să marcheze și să pună 10 puncte (63-53) între ea și adversare, cu doar trei minute rămase de jucat. Sepsi nu a mai fost în stare să recupere, iar CSM Târgoviște a obținut a doua victorie din jocurile de acasă, a egalat scorul la general (2-2), iar acum totul se mută în decisiv, care va avea loc duminică, la Sf. Gheorghe, de la 17.00.

Caseta statistică

CSM Târgoviște – Sepsi Sf. Gheorghe 68–56 (10-20, 25-14, 17-14, 16-8)

Sala: Sporturilor (Târgoviște) Spectatori: 2.000

Arbitri: Fabiana Martinescu, Laszlo Bukurești, Cosmin Prișcă

Comisar FR Baschet: Alina Moanță

Târgoviște: Porchia Green 13 (1x3), Andreea Orosz, Selena Kirberg, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu, Elena Dincă, Monique Coker 19 (1x3), Ancuța Stoenescu 6 (2x3), Jasmine Watson 5 (1x3), Porsche Poole 9 (1x3), Chrissy Givens 16. Antrenor: Dan Fleșeriu

Sf. Gheorghe: Janeesha Jefferey 5 (1x3), Izabela Lovasz, Kincso Kelemen, Melania Kokovay, Taneisha Harrison 3, Florina Pașcalău 12 (1x3), Dominique Marshall 12, Annemarie Pârău 9 (2x3), Iringo Debreczi, Tunde Kilin, Stefanie Murphy 15, Cristiana Cutaș. Antrenor: Zoran Mikes.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale