Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2015 00:21

Cornel Dinu s-a bucurat sincer pentru distincþia care i se va acorda


A A

"Titlul de Cetãþean de Onoare al Târgoviºtei natale este o recunoaºtere"


❚ Cu toate acestea, nu sunt puþini cei care contestã decizia consilierilor locali, de a-l declara pe „Mister” Dinu Cetãþean de Onoare al urbei, în special din rândul oamenilor de sport ❚ „S-a constituit o comisie de specialitate, care a venit cu aceastã propunere. Nu vãd unde ar fi problema sau ce nemulþumeºte?”, este pãrerea primarului interimar Cristian Stan ❚ „Din multe puncte de vedere am reprezentat cu cinste Târgoviºtea de altãdatã, un oraº patriarhal, cu familii aºezate, cu multã intelectualitate ºi cu un puternic spirit literar, în care cultura era la loc de cinste”, a vorbit cu nostalgie Cornel Dinu ❚ „Mã surprinde cã lucrurile nu se aºeazã aºa cum trebuie acolo. Târgoviºtea s-a descurcat cu cadre proprii, strãinii nu fac bine locului. Chiar ºi anii trecuþi a ieºit un bluf cu persoanele care au pãtruns la Târgoviºte dinafarã ºi nu au apreciat susþinerea oferitã de autoritãþile locale, lâsând clubul cu deficit”, a punctat „Procurorul” ❚ Cornel Dinu are un mesaj ºi pentru cei care spun cã nu ar merita sã fie declarat Cetãþean de Onoarea al municipiului Târgoviºte: „Fiecare este liber sã spunã orice. Lumea judecã mai injust, sã o lãsãm în pace”

COSTIN MIHAI


Cornel Dinu va fi numit Cetãþean de Onoare al municipiului Târgoviºte, distincþie pe care a mai primit-o pânã acum doar cinci sportivi: gimnasta Andreea Rãducan, canotoarea Magdalena Dumitrache, fotbalistul Gheorghe Popescu, tenismena Sorana Cîrstea ºi antrenorul de baschet Valerian Ioan. Am punctat în editorialul de ieri ce reprezintã Cornel Dinu pentru fotbalul românesc ºi am publicat câteva cifre din cariera „Procurorului”, realmente impresionante. Cu toate acestea, nu sunt puþini cei care contestã decizia consilierilor locali, de a-l declara pe „Mister” Dinu Cetãþean de Onoare al urbei.

„S-a constituit o comisie de specialitate, care a venit cu aceastã propunere. Nu vãd unde ar fi problema sau ce nemulþumeºte?”, am þinut sã aflãm ºi pãrerea primarului interimar Cristian Stan. ªi noi considerãm cã fotbalistul român al anilor 1970, 1972 ºi 1974 ºi fostul antrenor al naþionalei României meritã aceastã distincþie. Vorbim totuºi despre o persoanã de notorietate la nivel naþional, cu prezenþe ca fotbalist la Campionate Mondiale ºi Europene. „Jurnal de Dâmboviþa” l-a contactat ieri pe Cornel Dinu, care a aceptat sã vorbeascã pe acest subiect, abordând pe parcurs ºi altele.

„Din multe puncte de vedere, am reprezentat cu cinste Târgoviºtea de altãdatã”

Rep.: Bunã ziua domnule Dinu, de la Târgoviºte vã sun. Sper cã nu deranjez!

- De unde, de la Târgoviºte? Sigur, vã ascult cu plãcere.

Rep.: Cunoaºteþi cã veþi fi numit Cetãþean de Onoare al municipiului Târgoviºte?

- Mi s-a spus ceva, însã am niºte probleme ºi nu ºtiu dacã pot ajunge. Din multe puncte de vedere, am reprezentat cu cinste Târgoviºtea de altãdatã, un oraº patriarhal, cu familii aºezate, cu multã intelectualitate ºi cu un puternic spirit literar, în care cultura era la loc de cinste. Fãcând „Ienãchiþã Vãcãrescu”, unul dintre cele mai mari colegii din Þara Româneascã, mi-am creat o anumitã capacitate de cunoaºtere, tinzând spre elitã. Nu-i voi uita niciodatã pe minunaþii mei dascãli, în special pe marele profesor de limba românã, domnul Gheorghe Oprescu, care mi-a transmis un puternic simþ patriotic, un simþ civic, de iubire a aproapelui. ªtiu cã mai trãieºte ºi domnul Stãnescu, profesorul de fizicã. Chiar dacã nu prea cochetam eu cu fizica, fiind mai atras de ºtiinþele umaniste, ºi domnia sa îmi va rãmâne la suflet. Clasa a VIII-a am parcurs-o mai libertin, datoritã fotbalului în care eram implicat, dar ºcoala a fost întodeauna ºcoalã. Le mulþumesc din toatã inima dascãlilor mei de la Târgoviºte ºi sunt tare nerãbdãtor sã-mi revãd în 2016 colegii de liceu, dupã 50 de ani. Mi-a fãcut cinste sã aud cã voi fi declarat Cetãþean de Onoare al oraºului în care m-am nãscut, este o onoare pentru mine, o recunoaºtere a meritului educaþional ºi a ce însemnat Târgoviºtea culturalã de altãdatã.

Amintiri cu Ristache, Predoiu, Gãvãnescu sau Titi Ionescu

Rep.: Mai urmãriþi fenomenul fotbalistic de la Târgoviºte?

- Mã surprinde cã lucrurile nu se aºeazã aºa cum trebuie acolo. Târgoviºtea s-a descurcat cu cadre proprii ºi vã pot da mai multe exemple. În perioada anilor 60, mai puþin cunoscutã pentru foarte mulþi, era conducãtor un om deosebit, Mircea Sãndulescu. Apoi, în anii 80, aveam un prim-secretar, Ristache, care mânca fotbalul pe pâine. Sã nu-i uitãm nici pe Georgicã Predoiu sau pe inegalabilul Titi Ionescu, cãruia îi urez multã sãnãtate. Din pãcate, am avut episodul acela crunt, cu lupta nedreaptã din 86, când un sãtuc ca Moreni, dealtfel cu tradiþie petrolierã, sã ne calce în picioare pe noi, Târgoviºte, reºedinþã de judeþ. Strãinii nu fac bine locului, iar cele mai mari probleme ne-a pus tovarãºul Gheorghe, de la Buzãu, pe atunci adjunctul lui Gãvãnescu. Era un om fals pentru Târgoviºte, de fapt, a ajutat Moreniul. Chiar ºi anii trecuþi a ieºit un bluf cu persoanele care au pãtruns la Târgoviºte dinafarã ºi nu au apreciat susþinerea oferitã de autoritãþile locale, lâsând clubul cu deficit.

Rep.: Cunoaºteþi multe detalii importante ce þin de Chindia ultimilor ani.

- Cunosc foarte multe despre fotbalul târgoviºtean din prezent, însã mi-e dor de Târgoviºtea minunatã de altãdatã, cu pateurile ºi covrigii lui Miticã Stoica, cu vinul lui nea Nae Olteiu, cu frizeria lui nea Sandu ºi cu prietenia lui Fane Marcu, cel care m-a trimis la Dinamo. Mai þin legãtura cu Livicã Stoica, directorul ºcolii de la Glodeni, pe care cred cã o sã-l ºi trimit când mi se va acorda titlul de Cetãþean de Onoare al Târgoviºtei.

„Nu e uºor sã fii operat pe inimã”

Rep.: Sã ºtiþi cã sunt voci în Târgoviºte, inclusiv din lumea sportului, care spun cã nu aþi merita aceastã distincþie. Invocã anumite episoade, în care aþi fi pus piedici Târgoviºtei pe când eraþi la Dinamo, încât a retrogradat.

- Fiecare este liber sã spunã orice. Personalitatea mea ºi felul în care sunt perceput la nivelul României se datoreazã educaþiei primite la Târgoviºte. M-am nãscut la Târgoviºte, am crescut la Târgoviºte, mi-am început educaþia la Târgoviºte, am debutat în fotbal la Târgoviºte ºi cred cã am fãcut cinste acestui oraº important, poate cel mai important din Þara Româneascã, în vremea copilãriei mele. Eu cred cã este o onoare ºi pentru Târgoviºte cã a avut un asemenea reper pe meleagurile sale, ca un copil al urbei sã ajungã la echipa naþionalã. Lumea judecã mai injust, sã o lãsãm în pace.

Rep.: V-am citit cãrþile. Aþi scris mult ºi frumos despre Târgoviºte.

- Am scris adevãrul despre Târgoviºte.

Rep.: Cum vã mai simþiþi?

- Mai greu cu bãtrâneþile. Nu e uºor sã fii operat pe inimã.

 

 



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Trimis de tirgovistean.... la 05.09.2015 19:17

Dinule ,am facut si eu liceul la 'Ienachita Vacarescu',pe atunci "Balcescu. Fratele meu (Nicolae Stan)ti-a fost coleg de clasa,a fost mai bun ca tine,a ajuns ambasador al Romaniei si consul economic al Romaniei la Washington.Eu am fost coleg cu Economu,Stancescu si Grigore Sava (fratele lui Claudiu Sava).Am fost in tribuna la meciul epocal cu Portugalia din 69,aveam si un baner 'Dinule,tirgovistenii sunt alaturi de tine".Acum traiesc la Miami-USA.Cred ca meriti acest titlu de cetatean de onoare al batranei urbe.Fara sa te superi,vreau sa-ti amintesc ca orasul Moreni nu e un satuc ci este un oras frumos care detine titlul de MUNICIPIU.Asa-i ca nu stiai asta...?!Numai bine !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala micã
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptã acerbã la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublã campioanã naționalã
Bezdead rezistã pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantã în finala micã


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cãtarea criminalã a Kremlinului (I)

Pe mãsurã ce alegerile prezidenþiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slãbeºte din cãtarea lui criminalã. Printre armele pe care deja le-a pus în bãtaie sunt ºi politicienii românofobi, unii dintre aceºtia de neam românesc (!?), ºi politruci ruºi de la Tiraspol, ºi gãgãuzii delicatetei bașcane Evghenia Guþul cu sufletul tot dãruit þarului Putin ºi cu un kalaºnikov pitit sub fustã. Este... [citeºte tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale