Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2022 00:11

Secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. Sorin Ion, anunță:


A A

Testarea standardizată va fi 100% digitalizată

Testarea standardizată va fi 100% digitalizată

Până la sfârșitul acestei luni va avea loc testarea standardizată în șapte unități de învățământ din toate județele țării. Fostul inspector școlar general al județului Dâmbovița și actual secretar de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a explicat într-o intervenție a sa la Radio România că testele prin care va fi pilotată evaluarea standardizată, decise printr-un ordin de ministru, sunt un lucru total diferit de ce s-a  făcut până acum în sensul că acest test va putea fi aplicat pe orice dispozitiv.

„Vom aplica o testare 100% digitalizată. Are dublu obiectiv: pe de o parte, pentru a sta la baza viitoarelor strategii ale Ministerului Educației, pe de altă parte de a măsura ceea ce s-a întâmplat în sistemul de educație din ultimii doi ani. Și, de ce nu, obișnuiești copiii cu sistemul de evaluare exclusiv digital, având în vedere, de exemplu, că de anul acesta testele PISA se aplică doar digital. Eșantionul de unități de învățământ conține șapte unități în fiecare județ al țării, alese pe toate nivele valorice, pentru că nu ne dorim rezultate distorsionate. Acest test va putea fi aplicat pe orice dispozitiv electronic, de la calculator, laptop, tabletă, telefon inteligent ș.a.m.d. și că nu presupune nici măcar pentru profesor un efort suplimentar, pentru că nu evaluează lucrările, ele se evaluează automat pe platformă iar culegerea datelor e mult mai simplă, pentru că putem face analize complexe pe rezultate, pe fiecare item al testelor, astfel încât să ne fie foarte utile în scopurile pe care și le-a propus Ministerul Educației”, a transmis secretarul de Stat, Sorin Ion.

Totodată, acest ordin de ministru prevede ca până la finalul anului școlar, 2021-2022, să aibă loc în 126 de unități de învățământ, evaluări standardizate în cadrul unui proiect pilot, pentru toți elevii de clasele I-XI, mai puțin cei de a VIII-a.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale