Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2014 00:23

După un an de la analizarea ofertelor la Ministerul Economiei,


A A

Termocentrala Doicești, vândută unei firme din Ucraina

Termocentrala Doicești, vândută unei firme din Ucraina
La Termocentrala Doicești cărbunele ar urma să fie adus din Ucraina, care (spun ucrainenii) are valoare energetică mare și este foarte ieftin. Despre Carbonifera Șotânga nu se mai știe nimic

❚ Închisă în urma acordului cu FMI al fostului guvern Boc, unitatea „zace” de mai mulți ani în conservare și, potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, ea a fost în sfârșit adjudecată în urma procedurii de lichidare de către un investitor din Ucraina ❚ Deși nu se cunosc încă foarte multe amănunte, noul proprietar ar avea intenții serioase și, zice-se!, nu are în plan să facă bani de pe urma vânzării la fier vechi a Termocentralei, așa cum s-a mai întâmplat în istoria recentă a economiei dâmbovițene ❚ „Prețul la care s-a cumpărat este unul suficient de mare ca să nu îndemne pe cumpărător la lichidarea prin tăiere, ci să-l oblige la modernizare”, a declarat Adrian Țuțuianu, care mai spune că va avea o discuție cu investitorul după ce se va semna contractul de vânzare-cumpărare

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

Au fost disponibilizați în anul 2012 și nici până astăzi nu și-au primit drepturile compensatorii stabilite prin contractul colectiv de muncă de la acea vreme! Este vorba despre aproape 200 de foști salariați ai Termocentralei de la Doicești, care după ce au fost dați afară, au fost lăsați cu ochii-n soare și de aproape doi ani așteaptă să primească banii care li se cuvin.

 

Disperați de situație, salariații în cauză au întocmit o sesizare, în care și-au expus situația și problemele cu care se confruntă. Au prezentat situația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, căruia i-au cerut sprijin în demersul lor de a-și recupera drepturile.


De la restanțele salariale, la vestea cumpărării Termocentralei

Astfel, problema salariaților de la Termocentrala Doicești a ajuns la ministrul Economiei, prin grija șefului forului administrativ județean, care a mers zilele trecute la Minister pentru a discuta despre situația în care se găsesc acești oameni.

„Am o sesizare a 200 de salariați disponibilizați la începutul anului 2012 de la Termocentrala Doicești, care nu și-au primit toate drepturile stabilite prin contractul colectiv de muncă la momentul respectiv. Am discutat subiectul la Ministerul Economiei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, care a amintit și de „soarta” Termocentralei Doicești.

Fosta mare unitate dâmbovițeană „zace” în conservare de mai mulți ani, însă veștile sunt aparent bune: ea a fost în sfârșit adjudecată în urma procedurii de lichidare de către un investitor din Ucraina, care ar avea intenții serioase și, zice-se!, nu are în plan să facă bani de pe urma vânzării Termocentralei, pe bucăți, la fier vechi, așa cum s-a mai întâmplat în istoria recentă a economiei dâmbovițene.

 

Închisă după acordul „guvernul Boc-FMI”,

Termocentrala a prezentat interes și pentru chinezi

„Informația pe care o am este că documentele solicitate au fost depuse de o firmă din Ucraina. Din discuția făcută cu domnul Gabriel Dumitrașcu, director în Ministerul Economiei, care se ocupă de Termoelectrica și de privatizare, prețul la care s-a cumpărat este unul suficient de mare ca să nu îndemne pe cumpărător la lichidarea prin tăiere, ci să-l oblige la modernizare. Ei spun că ar aduce cărbune din Ucraina, care are valoare energetică mare și care este foarte ieftin. Eu o să am o întâlnire cu acești oameni, după ce se semnează contractul de vânzarecumpărare a Termocentralei. Deci, pot să vă spun că s-a vândut Termocentrala Doicești unei firme din Ucraina”, a subliniat șeful forului administrativ județean, Adrian Țuțuianu.

Vă reamintim că în luna ianuarie 2013, conducerea CJD a solicitat Ministerului Economiei preluarea în proprietate privată a județului a Termocentralei, dar fără datorii, iar la acel moment un investitor din China era dispus să poarte discuții mai mult cu autoritățile locale și mai puțin cu cele guvernamentale pentru modernizarea a două grupuri, prin trecerea pe gaz și producție de energie electrică.

 

Anul trecut, în luna iunie, la Ministerul Economiei – Departamentul de Privatizare – se analiza oferta de cumpărare depusă de un grup de investitori din Ucraina. Cu datorii de peste 500 de miliarde lei, Termocentrala Doicești a avut termen data de 28 februarie 2013 pentru demararea procedurii de insolvență.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale