Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2014 00:15

Demisia de onoare nu înseamnă abandonare


A A

Teodor Vasiliu: "Revin la profesia de jurnalist"

Teodor Vasiliu:

❚ „Sunt dezamăgit că nu am reușit nici eu și nici președintele Adrian Țuțuianu să-i convingem pe colegii noștri că trebuie reorganizate și reprofesionalizate instituțiile de cultură” ❚ „Nu trebuie să mă cert cu nimeni ca să constat că sunt un fel de umplutură de calitate într-un proiect politic” ❚ „Cazul meu se aseamănă cu al lui Mircea Diaconu. Eu mi-am dat demisia de onoare și asta nu are legătură nici cu ANI și nici cu banii” ❚ „Mi-am pus cu toată buna-credință serviciile pe tavă și colegii mei ar fi vrut să duc și tava”

interviu cu jurnalistul Teodor Vasiliu

- fost Președinte al Comisiei de Cultură din Consiliul Județean Dâmbovița -

MIRELA IVAN-NOBEL


 

Rep.: Demisia dvs. din funcția de consilier județean a făcut valuri. Ce motive ați avut ca să luați această decizie?

Teodor Vasiliu: Motive personale, așa cum am mai spus-o și celor care au avut curiozitatea să mă întrebe. Dar când spun că sunt personale, nu înseamnă că sunt nici puține și nici lipsite de interes public. Doar că eu, ca jurnalist, am simțit nevoia să revin la profesia mea, întrucât, orice s-ar spune, cred că e mai multă nevoie de mine aici, decât în Consiliul Județean Dâmbovița.

Rep.: Se simte o ușoară dezamăgire?

- Da, sunt dezamăgit în sensul că nu am reușit nici eu și nici președintele Adrian Țuțuianu să-i convingem pe colegii noștri că trebuie reorganizate și reprofesionalizate instituțiile de cultură. Ori noi n-am fost suficient de convingători, ori ceilalți n-au înțeles absolut nimic din acest proiect. Iar eu, spre deosebire de alții, nu pot răspunde la comenzi politice care să bifeze numai asfaltări și pietruiri de drumuri, adică un sac fără fund în care sunt aruncate mai toate fondurile publice.

Rep.: Gurile rele dau ca sigur că v-ați fi certat cu președintele CJD, Adrian Țuțuianu. Ce le răspundeți?

- Eu nu trebuie să mă cert cu nimeni ca să constat că sunt un fel de umplutură de calitate într-un proiect politic. Și nu-mi place să fac poze de grup doar așa, de amorul artei seduse și abandonate. Am luptat și am suferit prea mult pentru înființarea tuturor instituțiilor profesioniste de cultură din Târgoviște, pe care le-a distrus fosta putere, iar actuala le-a lăsat exact așa cum le-a găsit. Ele funcționează cu aceleași năravuri pe care le criticam înainte. De ce mi-ar plăcea acum? Hai, vă rog să nu mă provocați acum să vorbesc mai mult pe acest subiect.

Rep.: Dar tocmai ați făcut-o pentru un site local, referindu-vă la cultura dâmbovițeană ca la cultura cartofului…

- Sunt eu așa, mai plastic în exprimare, dar adevărul este că nu mi-au plăcut niciodată tuberculii plantați politic în funcții publice. Ar fi fost chiar culmea să-mi placă tocmai când eram președintele Comisiei de Cultură din CJ Dâmbovița și nu de Agricultură. Mă rog, chestie de gust în administrație…

Rep.: „Surse” din CJD au declarat că dvs. v-ați dat demisia pentru că aveți un proces cu ANI. Care este situația de fapt?

- Cazul meu se aseamănă cu al lui Mircea Diaconu, în sensul că sunt absolut derizorii acuzațiile pe care mi le-a adus ANI la sesizările „din oficiu” ale unor binevoitori politici pe care ANI nu s-a deranjat să-i verifice. Le transmit „surselor” cărora le place anonimatul și delațiunea că în „logica” lor ar trebui să-și dea demisia mulți dintre consilierii municipali, locali și județeni. Eu mi-am dat demisia de onoare și asta nu are legătură nici cu ANI și nici cu banii.

Rep.: Demisia dvs. a produs oarece deranj în CJD, dacă luăm în calcul că lipsa cvorumului și a majorității a dus la suspendări repetate ale ședințelor săptămâna trecută. Ce părere aveți?

- Dacă aș fi fost o persoană atât de importantă pentru grupul PSD și dacă votul meu ar fi fost atât de prețios pe cât aud acum că se spune, ar fi putut președintele Adrian Țuțuianu să-mi dea un telefon sau să mă invite la o cafea, însă l-am văzut mult prea preocupat să negocieze cu alte persoane. Chestie de management politic! Dar nu mă reped să critic managementul altora, când al meu, ca jurnalist și om de cultură, a lăsat mult de dorit în ultimii ani. Ca să fiu mai explicit, cumva mi-am pus cu toată buna-credință serviciile pe tavă și colegii mei ar fi vrut să duc și tava.

Rep.: Să înțelegem din supărarea dvs. că intenționați să plecați și din PSD?

- Mă gândesc foarte serios dacă să renunț la politică, dar voi lua o decizie abia după alegerile prezidențiale. Oricum, am văzut că PSD-ul s-a întărit mult în ultimul timp cu noi veniți din fosta putere și consider că o eventuală plecare a mea le-ar putea face tuturor coabitarea mai plăcută. Prietenii din PSD care mă apreciază au știut întotdeauna să mă găsească, la nevoi și la durere. Acum ei nu mai sunt în aceste situații. Eu am răbdare și-i aștept.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale