Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.06.2016 00:21

Și la Târgoviște


A A

Temperaturile ridicate, tot mai greu de suportat

Temperaturile ridicate, tot mai greu de suportat
Cei care au avut curajul să înfrunte soarele dogoritor au luat cu asalt cișmelele

❚ Târgoviștenii au suportat cu greu temperaturile ridicate, iar la Serviciul Unic de Urgență 112 s-au înmulțit apelurile telefonice și solicitările pentru ajutor medical ❚ „Încercăm să consumăm lichide multe, să stăm la umbră. Trebuie să trecem peste” ❚ „Era de așteptat să fie așa cald, după atâtea ploi. Ne ferim pe cât putem de soare” ❚ „Normal ar fi să nu mai ieșim, dar nu avem cum. Avem facturi de plătit, avem cumpărături de făcut”

CORVIN DUMITRICĂ


Termometrele din Târgoviște au înregistrat unele dintre cele mai mari temperaturi din această vară, iar meteorologii confirmă că nu a fost ultima zi în care oamenii au de înfruntat canicula. Temperaturile record i-au ținut în casă pe cei mai mulți dintre localnici, iar cei care au avut curajul să înfrunte soarele dogoritor au luat cu asalt cișmelele, fântânile arteziene și chioșcurile cu răcoritoare. Târgoviștenii au suportat cu greu temperaturile ridicate, iar la Serviciul Unic de Urgență 112 s-au înmulțit apelurile telefonice și solicitările pentru ajutor medical, oamenii acuzând faptul că li s-a făcut rău în casă sau pe stradă. Specialiștii recomandă evitarea deplasărilor la orele prânzului și consumarea a minimum 2 litri de lichide și roagă populația să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme. Ei îi sfătuiesc pe oameni să consume în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete, pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă și spun că o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar cu apă. Nu ar trebui consumat alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii și este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cafeină, precum cafeaua, ceaiul și cola, sau de zahăr, ca sucurile răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice.

„E dificil, mai ales pentru bătrâni și copii”

Târgoviștenii spun că știu că pe parcursul zilei este bine să facă dușuri călduțe, iar dacă au aer condiționat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Oamenii susțin că își iau măsuri dacă este absolut necesar să se expună la soare între orele amiezii, astfel că utilizează o ținută adecvată, cu pălării de soare, haine lejere și ample din fibre naturale, de culori deschise și evită activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie, precum sportul și grădinăritul. ● „Căldura mare. Trebuie să ne ferim să mai ieșim din casă la ore de amiază, când căldura atinge cote mari. Încercăm să consumăm lichide multe, să stăm la umbră. Trebuie să trecem peste.” ● „Era de așteptat să fie așa cald, după atâtea ploi. Stăm la umbră și ne ferim pe cât putem de soare. E foarte cald. E cald și la umbră.” ● „Ne descurcăm foarte greu. Suntem în vârstă și resimțim foarte mult aceste temperaturi destul de ridicate. Normal ar fi să nu mai ieșim, dar nu avem cum. Avem facturi de plătit, avem cumpărături de făcut. Nu putem să stăm în casă.” ● „Stăm pe cât putem în casă, la umbră. Consumăm lichide multe. Ce putem să facem? E dificil, mai ales pentru bătrâni și copii.” Cei mai tineri recunosc că au grijă de persoanele dependente de ei, ca bătrânii, copiii și persoanele cu dizabilități, cărora le oferă asistență și cu care păstrează contactul permanent, interesându-se de starea lor de sănătate, până când trece canicula.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale