Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.06.2022 00:10

Piesa Don Juan de Moliere, regizată de Mihai Constantin Ranin, în vizorul criticului Paul Chiribuță


A A

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, „inima” Festivalului Babel!

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, „inima” Festivalului Babel!

Ieri, în foaierul primitor și elegant al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, a avut loc o nouă conferință de presă sub genericul „Întâlnirile Babel”, în cadrul căreia au fost analizate, la rece, evenimentele din ziua precedentă a Festivalului Artelor Spectacolului Babel. Amfitrionul manifestării a fost directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Mihai Constantin Ranin, iar protagoniștii momentului au fost actorii Teatrului de Vest de la Reșita, o trupă tânără și talentată, alături de care s-a aflat și conf. univ. dr. Paul Chiribuță. La conferința de presă a luat parte și criticul film, Irina Margareta Nistor, invitat special al Festivalului Babel Târgoviște. Subiectul principal al conferinței a fost spectacolul Don Juan, regizat de Mihai Constantin Ranin și jucat de trupa de actori de la Reșița, spectacol care s-a bucurat de un mare succes în special în rândul tinerilor care au umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

,,Ziua de ieri (n.n. miercuri, 15 iunie 2022) a fost o zi plină. În afară de workshopuri, de atelierul de actorie susținut de conf. univ. dr. Paul Chiribuță, am avut primul spectacol al indienilor de la Mumbai, cu Vanarase și spectacolul nostru, al Teatrului de Vest din Reșița, cu piesa Don Juan, temă mare, interes mare pentru public. Don Juan este o piesă dificilă. Limitarea mijloacelor care există în orice teatru mic m-a obligat să fac un spectacol minimalist, fără multe obiecte, concentrându-mă pe imaginea teatrală și bineînțeles în primul rând pe actori, care au lucrat cu energie, cu maximă bucurie”, a declarat regizorul Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște.

 Conf. univ. dr. Paul Chiribuță a vorbit despre reușita trupei de Teatru de la Reșița care a jucat remarcabil piesa barocă „Don Juan”, regizată de Mihai Constantin Ranin. „Vreau să-i felicit pe acești tineri actori pentru că estetica teatrului baroc, de care d-ul Ranin e atașat, e complicată, cere un efort suplimentar actorilor. Rezultatul este remarcabil... Felicit actorii... Sigur că interesul pentru teatru, după Revoluție, a scăzut considerabil, dar e minunat când sunt oameni care se preocupă și care reușesc să facă diverse lucruri, așa cum și d-ul Ranin a reușit să facă aici, la Târgoviște, un punct de referință pe harta teatrului românesc”, a completat  profesorul Paul Chiribuță.

La rândul lor, actorii de la Reșița care au jucat în piesa Don Juan au declarat că s-au simțit extraordinar pe scena de la Târgoviște și că au fost încântați de modul în care au lucrat cu regizorul Mihai Constantin Ranin, de încrederea ce le-a fost insuflată de acesta. „A fost o experiență minunată”, „a fost o altă cheie”, „întâlnirea cu d-ul Ranin a fost altceva decât am lucrat eu în teatru, este altceva”, „abia aștept să mai colaborăm”, acestea sunt doar câteva dintre frazele pronunțate de tinerii actori de la Reșița la adresa regizorului Mihai Constantin Ranin.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale