Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.06.2019 00:13

În Dâmbovița,


A A

Teatru de improvizație la Penitenciarul Mărgineni

Teatru de improvizație la Penitenciarul Mărgineni

A.V.


În perioada 20.05.2019 - 31.05.2019, Asociația Tam - Tam, în parteneriat cu Penitenciarul Mărgineni, a desfășurat, în cadrul unității, activitățile proiectului „Past Tomorrow" - ateliere de teatru de improvizație în penitenciare, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pe parcursul celor 10 zile, 2 traineri specializati au susținut un atelier de improvizație cu o grupă alcătuită din persoane private de libertate, activități la care au asistat și o parte din cadrele unității, în vederea diversificării metodelor folosite în desfășurarea activităților și programelor de reintegrare socială.

Caracterul inovator al proiectului a fost dat de instrumentul folosit, improvizația, fiind un fenomen nou, în continuă dezvoltare. lmprovizația ajută la o mai bună cunoștere și acceptare, atât pentrul sine, cât și pentru ceilalți. Fiind vorba de crearea unor scene pe loc, s-a urmărit prin sugestii inspirate din real, prin jocuri care pun accentul pe ideea de grup și pe crearea de situații reale, să cultivăm și să consolidăm spiritul apartenenței la societate, la comunitate. În ultima zi a programului, persoanele private de libertate participante la atelier au susținut un spectacol de teatru de improvizație în incinta penitenciarului, în fața publicului, alcătuit atât din celelalte persoane private de libertate cât și din personalul penitenciarului.

„Obiectivul principal al proiectului a constat în utilizarea teatrului de improvizație ca instrument de reintegrare și dezvoltare personală a persoanelor private de libertate custodiate în cadrul penitenciarului, el fiind o dezvoltare a proiectului «Beyond Bars», care a fost implementat anul trecut în alte 2 unități penitenciare”, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, cms-șef Tiberiu Ungureanu, directorul Penitenciarului Mărgineni.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
"Clubul discuțiilor interesante"
Ansamblul Monumental "Curtea Domnească" va fi închis parțial
Iubirea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos
Carabella detronează Cantacuzino
100% promovabilitate la bacalaureat
Concursul pentru ocuparea posturilor, la faza depunerii dosarelor
60.75%, rata de promovare la Bac
1438 de contestații depuse la examenul de Bacaluareat
Iubirea tămăduiește toate bolile!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vară nebună

… cu coronavirus reasaltând furios neamul românilor. Relaxările hotărâte de Klaus Werner Iohannis și adoratul său guvern au înlesnit acest reasalt.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale