Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.05.2014 08:17

În contextul eliminării a 70 de biruri de la ghișee, directorul AFP Dâmbovița previzionează:


A A

"Taxele parafiscale nu vor crește"


❚ Față de regimul Băsescu- Boc, în care eliminarea taxelor parafiscale a fost urmată de creșterea celor rămase în vigoare, actuala conducere a Finanțelor Publice Dâmbovița spune că manevra nu va fi repetată în guvernarea Ponta ❚ Directorul Emilian Rusu a făcut precizări și în cazul anchetei penale de la AVICOLA CREVEDIA SA, din care a apărut la DNA dosarul deputatului PMP Florin Popescu

interviu cu ec. Emilian Rusu,

directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița

 

ANDREI VASILIU


 

Rep.: Ministrul finanțelor, dna Ioana Petrescu, a constatat că avem 70 de taxe care ar putea fi eliminate, pentru că ele în total ar aduce venituri de aproximativ 100.000 de lei, iar costul administrării acestor taxe ar fi mai mare decât veniturile pe care le aduc. Luând în calcul și impactul bugetar, care credeți că va fi efectul acestei măsuri în județul Dâmbovița?

- Dacă stăm să facem o analiză financiară, ne costă mai mult să administrăm, de exemplu, întocmirea acestui document. Decât să-l eliminăm, mai bine renunțăm la documentul respectiv și la hârtia respectivă. Așa ar trebui să devenim și noi, ca o societate privată. De ce să cheltuim mai mult decât realizăm? Mi se pare o măsură corectă.

 

„De la început am fost promotorul ideii că este mai bine

să avem taxe și impozite mai mici,

cu o bază impozabilă mai mare”

Rep.: Spun unii analiști că și Guvernul Boc a găsit nu știu câte taxe parafiscale, a spus că le elimină, după care a venit criza și le-a mărit pe cele care rămăseseră. Preconizați că este posibil același lucru și în privința măsurii luate de Ministerul Finanțelor?

- Eu sunt convins că lucrul acesta nu se va întâmpla, pentru că urmăresc zilnic activitatea economică și fiscală românească și, cel puțin din punctul meu de vedere, ar fi bine să nu se întâmple lucrul acesta, să se mai mărească alte taxe și impozite. Dimpotrivă, ar fi bine să mai scadă. De la început am fost promotorul ideii că este mai bine să avem taxe și impozite mai mici, cu o bază impozabilă mai mare. Atunci când impozitele sunt mai mici, gradul de colectare crește.

 

„Avicola Crevedia SA declară totul la București, nu în Dâmbovița”

Rep.: În contextul acestui mega-scandal al dosarului la DNA pe care îl are deputatul PMP Florin Popescu, fostul președinte al CJD, legat de cele 70 de tone de carne de pui pe care le-ar fi cerut de la Crevedia, se impune o clarificare. Patronul acestei firme, Avicola Crevedia SA, Rami Ghaziri, o firmă care se numără printre marii contribuabili din județul Dâmbovița, se spune că ar fi făcut mari probleme și ar fi obținut, printre altele, o returnare ilegală de TVA de circa 20 de milioane de euro, motiv pentru care are probleme cu legea în acest moment. Are această acuzație vreo legătură cu Finanțele Publice din Dâmbovița, s-a ocupat AFP Dâmbovița de această returnare ilegală de TVA?

- Firmele acestea sunt administrate de „Contribuabilii mari”. Și înainte să fiu director erau trecute tot la „Contribuabili mari”. Asta înseamnă că se ocupă de ele cei de la Direcția Generală de Administrare a Contribuabililor Mari de la București. Ei acolo declară tot, acolo plătesc. Cum sunt și alte sute de astfel de societăți comerciale.

Rep.: Pe subiectul acestor returnări de TVA, ce cazuri mai speciale ați avut în Dâmbovița, în care ați constatat nereguli?

- Din câte știu eu, nu am avut.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale