Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.10.2014 00:17

De ieri, 16 octombrie,


A A

Taxă pentru vizitarea Parcului Natural Bucegi

Taxă pentru vizitarea Parcului Natural Bucegi
Rezervația are o suprafață de 32.500 de hectare pe teritoriul județului Dâmbovița

❚ Este vorba despre o sumă modică de 5 lei, iar biletul odată cumpărat are valabilitate un an ❚ Rezervația nu va fi îngrădită, iar administratorii contează pe bunul simț al vizitatorilor, rangerii vor patrula prin parc, iar cei găsiți fără bilet vor fi rugați să achite taxa ❚ Banii din bilete vor fi investiți în întreținerea perimetrului și a traseelor, pentru a ecologiza zona și a reface marcajele, în condițiile în care un milion de turiști vizitează anual Parcul

CORVIN DUMITRICĂ, VIRGIL VOINESCU


Începând de ieri, 16 octombrie, intrarea în Parcul Natural Bucegi se va taxa cu 5 lei ce vor fi plătiți de fiecare persoană de peste 15 ani.

Tichetul de intrare va fi valabil un an, așa că turiștii nu vor plăti de fiecare dată când vin pe munte în acest interval de timp. Biletele se vor putea cumpăra de la intrările principale în rezervație, dar și on line sau prin sms.

 

A fost inaugurat și noul centru de informații turistice

Conducerea rezervației susține că banii din bilete vor fi investiți în întreținerea perimetrului și a traseelor, pentru a ecologiza zona și a reface marcajele, în condițiile în care un milion de turiști vizitează anual Parcul.

„Este o sumă modică. Din ea sperăm să putem plăti costurile de salubrizare a rezervației Parcului Natural Bucegi”, ne-a declarat Horia Iuncu, directorul Parcului.

Rezervația nu va fi îngrădită, așa că administratorii contează pe bunul simț al vizitatorilor, rangerii vor patrula prin parc, iar cei găsiți fără bilet vor fi rugați să achite taxa de 5 lei, dar totodată cei care au achiziționat biletul sunt rugați să-l păstreze pentru a-l putea prezenta la verificar.

În Parcul Natural Bucegi a fost inaugurat și noul centru de informații cu privire la traseele tematice și turistice și la patrimoniul natural. Rezervația se întinde pe o suprafață de 32.500 de hectare pe teritoriul județului Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale