Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.10.2014 00:09

Pamflet


A A

Tata socru știe, mă!

Tata socru știe, mă!

ALINA MAVRODIN VASILIU


După pelerinajele la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfinților Martiri Brâncoveni, politicienii cei aflați pe pomelnicele cu vii și morți ale lu’ tata socru din Cotroceni au (re)pornit pelerinajele la DNA. Ieri, dis-de-dimineață, cu ochii cârpiți de somn, națiunea a privit buimacă la televizor cum jandarmii îl băgau în viteză pe ușile DNA Brașov pe cel care a fost la un pas să-i devină tata socru lui Eba și cumătru lui Băsescu. Pe Hrebenciuc adică, alintat Viorică de prietenul său Adriean Videanu.

 

Vă amintiți ce-l mai invita Adriean pe Viorică la sediul PDL ca să-i dea rezultatele alegerilor prezidențiale? Că Adriean și ai lui din Modrogan le aveau deja când cei ai lui Viorică abia numărau voturile. Vezi, de-aia probabil lui Adriean nu i-a venit încă rândul la DNA. Și-apăi nici DNA-ul nu cred să aibă atâția procurori ca să mai facă dosare și altora în afară de adversarii politici ai lu’ tata socru din Cotroceni.

 

Uite că pe pomelnicul lui a apărut și „tata socru Ilie Sârbu”, cum a fost botezat într-o declarație de presă prevestitoare de urmăriri penale. Și nu într-o cauză oarecare, ci în una izbitor de asemănătoare cu cea care a provocat un imens deranj în familionul prezidențial. Mai pe înțeles, tata socru Sârbu, cu ginere premier în funcție și candidat la președinție pe deasupra, a fost chemat ieri la DNA Brașov (!) ca să fie cercetat taman la țanc într-un dosar al retrocedărilor de terenuri din Timiș.

 

Asta în timp ce tata socru Băsescu acuzatorul este el însuși acuzat de achiziția dubioasă a sute de hectare la Nana. De bine ce au fost anchetate de o comisie parlamentară, zac acum în nesimțire într-un ditamai dosarul penal doldora de retrocedări ilegale. Ca să vezi drăcia dracului, taman când dosarul Nana intra pe mâinile unor procurori sfioși, s-a repezit și tata socru Băsescu să declare, cu steagurile în spate, că tata socru Sârbu o să înceapă pelerinajele la Parchet.

 

Și minunea s-a întâmplat, dar nu oricând, ci fix în campania electorală a ginerelui prezidențiabil. În paranteză fie spus, uite de-aia cred eu că zic cu năduf mulți români cum că ar fi devenit DNA-ul agent electoral. O fi, n-o fi așa, numai Bunul Dumnezeu știe, deși zic Sfinții Părinți că e mare păcat să-l amestecăm pe Tatăl Ceresc în deșertăciunile noastre pământești. Doar că noi, ca simpli muritori, suntem invitați insistent să credem fără să cercetăm până și lungul șir de coincidențe politico-electorale ale justiției independente prin care pretind unii c-ar împărți dreptatea și nimic altceva. Părerea mea e că în cazurile astea, justiția e de vină, nu e divină, frați români! Ascultându-l însă pe tata socru din Cotroceni cum vorbea el cu dublu înțeles despre „implicările lu’ tata socru Sârbu în marile retrocedări din Timiș”, tâmpit să fii să nu vezi ce telepatie a funcționat instantaneu între Palatul Cotroceni și DNA.

 

Așa că e cum am zis mai sus acela care mai crede încă în simple coincidențe. Pe de altă parte, mă gândeam că o fi funcționând și vreo invidie în telenovela asta a familioanelor mioritice. Parcă poți să știi? O fi vreo mare competiție între socri când e vorba de hectare și-ncă una și mai mare când sunt în cauză ginerii. Cum să nu sară tata socru Băsescu, posesor de doi gineri unul mai penal ca altul, la beregata lu’ tata socru Sârbu, al cărui unic ginere e fost procuror, prim-ministru și la un pas să ajungă Președintele României? Ca-n Miorița: „Ș-are oi mai multe,/ Mândre și cornute,/ Și cai învățați,/ Și câni mai bărbați”. Și lista poate continua.

 

Păi să fi avut și tata socru din Cotroceni măcar un ginere ca lumea (fie el și ofițer acoperit), nu cred că se mai zbătea atâta la prezidențiale pe sub fustele electorale ale latifundiarei Nuțica. Mă rog, îmi dau și eu cu părerea unde nu mă pricep. Problema e însă alta de acum, așa cum o văd eu. Națiunea fusese pregătită deja că tata socru Băsescu o să-i dezbrace de-o să-i lase în fundu’ gol pe candidații la prezidențiale, dar cine s-ar fi gândit că le va dezbrăca și familiile de case și de terenuri cu ajutorul ANI, DNA și al justiției independente?

 

Recunosc, la asta nu m-aș fi așteptat chiar din partea lui tata socru Băsescu, el însuși plin de case și terenuri. O fi știind sigur că pe el și pe familionul lui nu-i va dezbrăca nimeni! Cum ar zice frate-su, Mircea: „Știe, mă! Crezi tu că nu știe!”.

 

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale