Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.11.2019 00:20

Din Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Târnosirea bisericii parohiei Vlădeni II

Târnosirea bisericii parohiei Vlădeni II

Numeroși credincioși din localitatea Vlădeni și din împrejurimi au participat, duminică, 3 noiembrie 2019, la slujba de târnosire a noii biserici și la Sfânta Liturghie, ambele săvârșite de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa, a vorbit despre rolul sfântului locaș în iconomia pastoral-misionară a Trupului Celui Viu al Mântuitorului Hristos, ca centru al comunității locale, ce sporește comuniunea și creează solidaritate între toți credincioșii care s-au jertfit pentru clădirea noii biserici parohiale. De asemenea, Înaltul Ierarh a vorbit despre rolul sfintelor icoane și a picturii în aprofundarea vizual- catehetică a cuvântului Evangheliei, precum și despre actualitatea învățăturii creștine, în pofida proliferării oricăror ideologii sau doctrine. Amintim ca biserica, cu hramul Sf. Dimitrie cel Nou, a Parohiei Vlădeni, din Protoieria Târgoviște Sud, a fost ridicată, între anii 2003-2019, la inițiativa și cu străduința Înaltpreasfinției Sale, prin grija și osârdia preoților Sorin și Dorinel Neculăescu, cu ajutorul Arhiepiscopiei Târgoviștei, a Consiliului Județean Dâmbovița, a Consiliului Local Vlădeni, a unor binevoitori sponsori și donatori, enoriași ai parohiei, cu implicarea deosebită a Consiliului Parohial. La final, Mitropolitul Nifon le-a acordat celor doi preoți: Sorin și Dorinel Neculăescu, care s-au nevoit pentru ridicarea noului sfânt locaș, în semn de recunoaștere a osârdiei lor, distincția de iconom stavrofor, precum și diplome mitropolitane de recunoștință acelora care au sprijinit acest nobil demers. La eveniment, alături de credincioșii prezenți, dintre care mulți tineri, au luat parte reprezentanți ai vieții publice, naționale, județene și locale, precum și sponsori și ajutători ai bisericii parohiale Vlădeni II.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admitere exclusiv online la Universitatea "Valahia" din Târgoviște
Se redeschid muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște
Proiect european de amploare la UVT
Preselecții regionale ONLINE pentru Festivalul Național de Romanțe "Crizantema de aur"
MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ONLINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI
145 de tablete în valoare de 126 000 lei dăruite elevilor de către Arhiepiscopia Târgoviștei
BINECUVÂNTARE ȘI PREȚUIRE PENTRU ASISTENTUL MEDICAL
Peste 81.000 de lei oferiți de Arhiepiscopia Târgoviștei în cadrul unor activități social-filantropice
Peste 71.000 lei cheltuiți de Arhiepiscopia Târgoviștei
"1% dintre profesori și 15% dintre elevi nu au acces la învățare în sistem online"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale