Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.11.2019 00:20

Din Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Târnosirea bisericii parohiei Vlădeni II

Târnosirea bisericii parohiei Vlădeni II

Numeroși credincioși din localitatea Vlădeni și din împrejurimi au participat, duminică, 3 noiembrie 2019, la slujba de târnosire a noii biserici și la Sfânta Liturghie, ambele săvârșite de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa, a vorbit despre rolul sfântului locaș în iconomia pastoral-misionară a Trupului Celui Viu al Mântuitorului Hristos, ca centru al comunității locale, ce sporește comuniunea și creează solidaritate între toți credincioșii care s-au jertfit pentru clădirea noii biserici parohiale. De asemenea, Înaltul Ierarh a vorbit despre rolul sfintelor icoane și a picturii în aprofundarea vizual- catehetică a cuvântului Evangheliei, precum și despre actualitatea învățăturii creștine, în pofida proliferării oricăror ideologii sau doctrine. Amintim ca biserica, cu hramul Sf. Dimitrie cel Nou, a Parohiei Vlădeni, din Protoieria Târgoviște Sud, a fost ridicată, între anii 2003-2019, la inițiativa și cu străduința Înaltpreasfinției Sale, prin grija și osârdia preoților Sorin și Dorinel Neculăescu, cu ajutorul Arhiepiscopiei Târgoviștei, a Consiliului Județean Dâmbovița, a Consiliului Local Vlădeni, a unor binevoitori sponsori și donatori, enoriași ai parohiei, cu implicarea deosebită a Consiliului Parohial. La final, Mitropolitul Nifon le-a acordat celor doi preoți: Sorin și Dorinel Neculăescu, care s-au nevoit pentru ridicarea noului sfânt locaș, în semn de recunoaștere a osârdiei lor, distincția de iconom stavrofor, precum și diplome mitropolitane de recunoștință acelora care au sprijinit acest nobil demers. La eveniment, alături de credincioșii prezenți, dintre care mulți tineri, au luat parte reprezentanți ai vieții publice, naționale, județene și locale, precum și sponsori și ajutători ai bisericii parohiale Vlădeni II.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Băleni-Români
103 ani de la Bătălia pentru Târgoviște
"BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI DÂMBOVIȚENE"
Omagiu satului românesc
Deschiderea spre slujire a bisericii Schitului Sf. Mc. Filofteia
Dascălii preferă catedra, în locul pensionării
Biserica "Nașterea Domnului" din Săcuieni
Despre bogăția primejdioasă
Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur
Conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să învingă...

Era să spun, în spiritul fairplayului, cel mai bun. Dar m-am cenzurat. Căci, avem de-a face cu o competiție electorală. Nu este, deci, o competiție sportivă. Într-o confruntare electorală în doi, chestia asta cu „cel mai bun” este relativă. Votul se exprimă în funcție de interese politice, afinități, afecte, ca atare are un caracter extrem de subiectiv. De aici și relativitatea. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale