Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2024 00:19

Ieri, în prezența autorităților locale și județene, ÎPS părinte Mitropolit Nifon a oficiat...


A A

Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii

Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii

Încă de la primele ore ale dimineții, numeroși credincioși, dintre care mulți tineri, au participat, în ziua de duminică, 26 mai 2024, la ceremoniile de sfințire a bisericii Parohiei Gura Vulcănii, cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din satul Gura Vulcanei, comuna Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, după ample lucrări de reabilitare, restaurare și înfrumusețare.

Slujba de sfintire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pe un podium special amenajat în apropierea bisericii, din sobor făcând parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, Protopopul Protoieriei Pucioasa, precum și preoți de la parohiile din jur. „Actul de sfințire” al bisericii a fost citit de Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, după care, Pr. Iulian Rainea, Protopop al Protoieriei Pucioasa, a rostit cuvântul de bun venit adresat Părintelui Mitropolit, iar Pr. paroh Ionel Topor a mulțumit Înaltului Ierarh, precum și tuturor celor implicați în reabilitarea istoricei biserici parohiale.

La final, Înaltpreasfinția Sa a acordat rangul de „iconom stavrofor” Pr. Paroh Ionel Topor, dar și „Diploma mitropolitană de recunoștință” domnului Corneliu Ștefan - Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnului Gheorghe Ana - Directorul Executiv al Asociației G.A.L. Valea Ialomiței și doamnei Prof. univ. dr. Gabriela Ștefăniță - expert restaurator.

La eveniment au luat parte autorități naționale, județene și locale care au dorit, cu acest prilej, să fie alături de credincioșii Parohiei Gura Vulcănii. Dintre acestea menționăm: Corneliu Ștefan - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Radu Popa, secretar de stat Ionuț Săvoiu, Claudia Gilia - prefectul județului Dâmbovița și Cristian Stan - primarul municipiului Târgoviște.

Reamintim că biserica Parohiei Gura Vulcănii datează din anul 1779, iar lucrările de conservare-restaurare, amenajare și înfrumusețare au fost realizate între anii 2022-2024.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 


 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă
Reabilitarea școlilor gimnaziale Nr. 1 și Nr. 6, pe masa CLM Târgoviște
Autorizație de construire GIGI AUTO SRL
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Investiții masive pentru transportul public la Târgoviște
Săptămână „de foc” pentru pompierii dâmbovițeni
Un proiect internațional finanțat de Institutul Cultural Român


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale