Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2016 23:25

Vineri, 5 februarie…


A A

Târgoviște: Tudorică Răducanu și Andrei Albu, noii viceprimari, aleși într-o ședință furtunoasă

Târgoviște: Tudorică Răducanu și Andrei Albu, noii viceprimari, aleși într-o ședință furtunoasă
Tudorică Răducanu și Andrei Albu, noii viceprimari ai Târgoviștei

❚ Întâlnirea a avut o miză uriașă, nu numai alegerea viceprimarilor, ci și înlocuirea lui Cristian Stan din funcția de primar interimar, dorită de liberali, așa se explică prezența în sală a copreședinților PNL Dâmbovița, alături de alți membri PNL ❚ Deși li s-a explicat că proiectele de hotărâre suplimentare pe care le doreau incluse pe ordinea de zi nu fac obiectul unei ședințe extraordinare, liberalii, „supervizați” de cei doi președinți de partid Iulian Vladu și Ludovic Orban și la semnul acestora, au părăsit sala de ședințe ❚ Nu însă și consilierul liberal Claudiu Dumitrescu, cel care a rămas să asigure cvorumul ședinței și a votat, alături de toți ceilalți 10 colegi din CLM, pentru alegerea lui Tudorică Răducanu (Partida Romilor) în funcția de viceprimar și a lui Andrei Albu (PSD) în funcția de consilier cu atribuții de viceprimar ❚ „Știu că o să-mi atrag mulți «prieteni», deja sunt câțiva care mă denigrează, dar nu mai contează, mi-am asumat această funcție”, a declarat noul viceprimar Tudorică Răducanu ❚ Numit „trădător”, pentru Claudiu Dumitrescu au început deja propunerile de excludere din PNL, însă consilierul și-a explicat alegerea de a rămâne la ședință: „Plecarea din sală era mai importantă pentru partid, dar nu pentru cetățean, iar eu am fost trimis aici de cetățeni”

ANA MARIA POPESCU,

FOTO: CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Tudorică Răducanu și Andrei Albu sunt noii viceprimari ai municipiului Târgoviște! Aceștia au reîntregit echipa de conducere a Primăriei Târgoviște după ce vineri, 5 februarie a.c, la Consiliul Local Municipal a avut loc o ședință extraordinară despre care cu siguranță se va vorbi multă vreme. Încă de la primele ore ale dimineții, sala de ședințe a Consiliului Local a fost luată cu asalt, nu de consilieri, așa cum probabil v-ați fi gândit, ci de lideri politici care au vrut să „supervizeze” lucrările ședinței, dar și să pună presiune pe aleșii locali pentru ca nu cumva aceștia să „calce strâmb” și să uite că trebuie să respecte ceea ce s-a stabilit la partid. Printre primii sosiți la Consiliul Local au fost liderii PNL Dâmbovița, Ludovic Orban, Iulian Vladu, Gabriel Grozavu, Gabriel Plăiașu, Claudiu Vasile, urmați de mai mulți lideri locali ai UNPR, reprezentanți ai Partidei Romilor. Abia apoi au început să vină, rând pe rând, și consilierii locali, principalii „actori” în spectacolul politic care a urmat.

Liberalii au părăsit ședința. Claudiu Dumitrescu - nu

Pentru prima dată după mult timp au fost prezenți toți consilierii municipali, lucru care anunța că avea să aibă loc o ședință cu miză. Și așa a și fost... Încă de la început, sub presiunea liderilor de partid care îi urmăreau atent din ultimele locuri ale sălii de ședință, consilierii PNL, prin vocea lui Ciprian Prisăcaru, au cerut suplimentarea și totodată modificarea Ordinii de zi cu o serie de puncte care erau în strânsă legătură și care în principiu priveau validarea în funcția de consilier local a lui Șencu Victor, din partea UNPR, și schimbarea lui Cristian Stan din funcția de primar interimar al municipiului Târgoviște, puncte care liberalii vroiau să fie dezbătute la începutul ședinței și nu la finalul acesteia.

După ce atât primarul interimar, Cristian Stan, cât și secretarul municipiului Târgoviște, Chiru Cristea Cătălin, au explicat aleșilor liberali că Legea 215 nu permite suplimentarea Ordinii de zi a ședinței extraodinare decât dacă proiectele de hotărâre sunt urgente și nu suportă amânarea până la întâlnirea ordinară, consilierii PNL au părăsit sala împreună cu liderii lor, care de altfel le-au dat și semnul de retragere. Surpriză sau nu!, liberalii au plecat din sala de ședințe, însă a existat și o excepție, consilierul PNL Claudiu Dumitrescu. Acesta a refuzat să se alăture colegilor de partid și a rămas în sala de ședințe, asigurând cvorumul necesar pentru ca întâlnirea extraordinară să se poată derula în mod legal. Claudiu Dumitrescu nu s-a clintit după scaun nici după ce șefii de partid i-au făcut semne disperate să plece de la ședință. Momentul părăsirii sălii de consilierii PNL nu a fost lipsit de glume din partea aleșilor PSD, dar și din partea audienței din sala de ședințe, care de această dată a fost mult mai numeroasă decât de obicei. Printre auditori s-a numărat și fostul consilier municipal PSD, Teodor Vasiliu, care după trei ani de când a părăsit funcția de consilier municipal, s-a reîntors în sala de ședințe pentru a vedea care mai este atmosfera în ședințele CLM și nivelul aleșilor locali actuali.

Noii viceprimari, aleși cu unanimitate

După ce consilierii au votat rapid primele cinci puncte ale ordinii de zi, care priveau probleme administrative care trebuia soluționate în regim de urgență, s-a ajuns și la proiectele care au iscat un adevărat scandal în ultimele zile: alegerea viceprimarului și alegerea unui consilier care să îndeplinească temporar atribuțiile de viceprimar ale actualului primar interimar, Cristian Stan. Prin vot secret, Tudorică Răducanu a fost ales, cu votul unanim al celor 11 consilieri rămași în sala de ședințe, viceprimar al Târgoviștei, iar Andrei Albu a fost desemnat, cu aceeași unanimitate, consilierul care să îndeplinească temporar atribuțiile celui de-al doilea viceprimar. Menționăm că propunerile PNL pentru cele două funcții erau Ciprian Prisăcaru și Pavel Babeu.

Tudorică Răducanu: „Sper din tot sufletul să mă ridic la standardele pe care le așteaptă toată lumea”

În aplauzele consilierilor și a audienței, la finalul ședinței extraordinare noul viceprimar al municipiului, Tudorică Răducanu a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și a mărturisit și care sunt motivele pentru care acceptă noul statut administrativ.

„Sper să mă ridic la standardele care cred ei... Decizia mi-a aparținut în totalitate, nu s-au făcut presiuni asupra mea din partea vreunui partid. Am căutat să vin în Aparatul administrativ al Primăriei pentru a putea duce mai departe liniștea în toate instituțiile care se subordonează Primăriei. Am vrut să aduc un climat de liniște și eu cred că sunt în stare să fac acest lucru. Este o decizie foarte grea, știu că o să-mi atrag mulți «prieteni», deja sunt câțiva care mă denigrează, dar nu mai contează, mi-am asumat această funcție și îmi duc crucea până la capăt. Eu sper din tot sufletul să mă ridic la standardele pe care le așteaptă toată lumea. Mulțumesc domnului doctor (n.r. - consilierului local PNL Claudiu Dumitrescu) pentru că a rămas în sala de ședințe și a votat pentru un climat liniștit la Târgoviște”, a declarat la finalul ședinței extraordinare a CLM noul viceprimar al Târgoviștei, Tudorică Răducanu.

Claudiu Dumitrescu: „Ne-am săturat de 25 de ani să facem opoziție de dragul opoziției”

Și consilierul PNL Claudiu Dumitrescu a explicat la finalul ședinței care sunt motivele pentru care nu s-a alăturat colegilor de partid și a rămas în sală, asigurând cvorumul pentru derularea ședinței.

„Ne-am săturat de 25 de ani să facem opoziție de dragul opoziției. Eu respect partidul din care fac parte sau încă fac parte, dar face aceleași greșeli pe care noi le acuzam la oponenții noștri. Nu este cea mai bună decizie să părăsești sala, în condițiile în care proiectele orașului ar fi putut fi blocate dacă rămâneam 10 contra 10. Părerea mea este că fuga de la locul faptei nu este cea mai bună soluție. Plecarea din sală era mai importantă pentru partid, dar nu pentru cetățean, iar eu am fost trimis aici de cetățeni să-i reprezint și nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă. Ați văzut că și în ședințele anterioare am fost într-o poziție contrară partidului uneori, dar de fiecare dată în interesul cetățeanului. Decizia am luat-o în dimineața aceasta (n.n. - vineri dimineață) și nu am fost supus niciunei presiuni”, a declarat consilierul local municipal PNL, Claudiu Dumitrescu.

Claudiu Dumitrescu, considerat „Iuda” în PNL

Numai că „încăpățânarea” de a rămâne în sala de ședințe a CLM și de a vota pentru alegerea celor doi viceprimari i-a adus lui Claudiu Dumitrescu excluderea din partid și pierderea „dragostei” ce i-o purtau liderii județeni ai PNL. La scurt timp după terminarea ședinței de Consiliu Local, liderii PNL Dâmbovița au susținut o conferință de presă în care au anunțat măsurile ce vor fi luate împotriva consilierului „trădător”, dar și faptul că pe viitor vor respinge orice fel de colaborare cu actuala echipă administrativă de conducere a Primăriei Târgoviște.

„Vom fi de acum într-un război total împotriva celor care, din fericire, nu vor conduce decât câteva luni destinele acestei urbe. (...) Vă informez că domnul copreședinte Iulian Vladu împreună cu mine am inițiat procedura de excludere din partid a consilierului Claudiu Dumitrescu. Procedura se va realiza prin decizia Biroului Județean care va avea loc joi, urmând ca excluderea să fie aprobată în ședința Colegiului Director Județean care este convocat pentru vineri, 12 februarie. Din păcate pentru Claudiu Dumitrescu, și-a lipit singur o etichetă la o vârstă destul de fragedă, o etichetă de care nu va scăpa toată viața și anume eticheta de trădător, eticheta de Iudă. Nu pot să înțeleg cum este posibil ca un om cu pregătirea lui, cu istoricul lui, cu funcțiile pe care le-a ocupat de-a lungul carierei sale, să ajungă în situația de a fi complice la această trădare a intereselor municipiului Târgoviște care s-a petrecut în Consiliul Municipal. De astăzi pentru mine el nu mai există și nici pentru PNL”, a declarat copreședintele PNL Dâmbovița, Ludovic Orban.

Pe marginea subiectului, un cuvânt scurt a avut și copreședintele PNL, Iulian Valdu:

„Este trist pentru cetățenii municipiului Târgoviște deoarece în 2012 au votat o conducere de dreapta și astăzi s-au trezit ca această conducere să fie exercitată de oameni care au avut și au probleme cu legea”.

Liderii PNL Dâmbovița au avut multe cuvinte dure de spus și la adresa noilor viceprimari ai municipiului Târgoviște. Cel mai dur criticat și atacat a fost Tudorică Răducanu. Amintim că democratliberalii, ajunși astăzi liberali, nu făceau aceleași acuzații dure la adresa lui Tudorică Răducanu și pe vremea când acesta le era colaborator politic, Tudorică Răducanu ajungând consilier local după încheierea unei alianțe politice PDL-Partida Romilor. „Politicianul romilor” era atunci bun și nu mai avea în cap niciuna dintre „bubele” pe care le reclamă astăzi liberalii.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale