Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.10.2014 00:17

Cu excepția unei mici creșteri la dările pe mijloacele de transport,


A A

Târgoviște: impozite și taxe nemajorate din anul 2011

Târgoviște: impozite și taxe nemajorate din anul 2011
Veste bună pentru rău-platnici: consilierii municipali și Executivul Primăriei sunt dispuși să îi scutească de la plata penalităților pe toți restanțierii care își achită dările până la sfârșitul luni

❚ Consiliul Local Municipal este cel care hotărăște în limita legii majorarea taxelor locale, iar acestea au rămas la fel de 3 ani ❚ În plus, se pare că și în 2014 târgoviștenii restanțieri vor avea parte de facilități pe finalul acestui an: astăzi, în ședința CLM Târgoviște, unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre privește scutirea de la plata penalităților a tuturor celor care își achită dările în luna noiembrie

VIOLETA STANCIU, ANA MARIA POPESCU


Incredibil, dar adevărat! Taxele și impozitele locale în municipiul Târgoviște nu s-au majorat din anul 2011. Potrivit șefului Serviciului de Impozite și Taxe din carul Primăriei Târgoviște, ing. Iulian Crintescu, în acest interval de timp (2011-2014), a existat totuși o creștere mică la impozitul pe mijloacele de transport din cauza modificării Codului Fiscal.

„La clădiri și terenuri nu s-au modificat impozitele și taxele. Consiliul Local Târgovi ște este cel care hotărăște, în limita legii (de 20%), majorarea impozitelor și taxelor locale”, a punctat șeful Serviciului de resort din cadrul Primăriei.

Tot la Serviciul de Impozite și Taxe se mai plătesc amenzile (persoane fizice), amenzile de circulație (persoane juridice).

 

❚ Facilități fiscale pentru târgovișteni

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, întâlnire care va avea loc astăzi după-amiază, consilierii vor lua în discuție un proiect de hotărâre ce privește acordarea de facilități contribuabililor târgovișteni, persoane fizice și juridice, care își achită în luna noiembrie taxele și impozitele locale. Consilierii municipali și Executivul Primăriei sunt dispuși să îi scutească de la plata penalităților pe toți restanțierii care își achită dările către bugetul local până la sfârșitul lunii viitoare.

Din experiența anilor trecuți, autoritățile locale au constatat că atunci când se ia decizia scutirii de la plată a majorărilor de întârziere încasările cresc considerabil, așa că aleșii locali iau astăzi în discuție aprobarea unor asemenea facilități.

Despre acest lucru a vorbit Cristian Stan, viceprimarul municipiului Târgoviște:

„Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local sunt o serie de proiecte de hotărâre destul de interesante. Aș menționa proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale pentru cetățenii municipiului, în sensul că, dacă în cursul lunii noiembrie 2014 se achită toate obligațiile fiscale principale restante, se acordă o scutire de plată a majorărilor de întârziere. Procedura este foarte simplă, pe baza unei note de plată aparținând Serviciului Taxe și Impozite, de la nivelul Primăriei Târgoviște, se face o cerere și în baza chitanțelor că s-au achitat toate obligațiile fiscale principale, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice sunt scutiți de la plata accesoriilor bugetare, adică a majorărilor de întârziere”.

Potrivit viceprimarului Târgoviștei, de fiecare dată când s-a luat această hotărâre s-a constatat că se plătesc dările, iar încasările bugetare cresc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale