Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.02.2016 23:21

Primarul interimar Cristian Stan: "Am asistat la o scenă absolut halucinantă, în fața Primăriei"


A A

Târgoviște: familii sărace, manipulate electoral

Târgoviște: familii sărace, manipulate electoral
După ce au amenințat că se autoincendiază, „protestatarii” au plecat cu taxiuri și alte mașini, lăsând baltă camerele și masa zilnică oferite de Primăria Târgoviște

❚ Edilul șef de la Târgoviște cere intervenția organelor abilitate ale statului, anticipând o campanie electorală murdară ❚ Câteva familii sărace, de etnie rromă, evacuate pentru scandaluri și lipsa igienei din Căminul nr. 2 al UVT, au refuzat în scris anul trecute locuințele curate și masa caldă oferite de Primărie la centrele sociale de tip familial ❚ În schimb, acum au venit la „protest” în fața primăriei, cu copiii în brațe, amenințând că se autoincendiază, pentru că au rămas fără acoperiș deasupra capului ❚ Însă când a fost cazul să meargă în apartamentele sociale, însoțiți de primar și de directorii direcțiilor sociale, așa-zișii protestatari s-au urcat în câteva taxiuri și mașini de lux care îi așteptau și duși au fost…

ANA MARIA POPESCU

 


 

Mai multe familii sărace, de etnie rromă, din municipiul Târgoviște, sunt manipulate de oameni politici în scop electoral! Acuzația vine din partea primarului interimar al municipiului Târgoviște, după ce zilele trecute a avut parte de un „protest” în fața Primăriei în care mai multe persoane, însoțite de copii, amenințau că se autoincendiază, își pun capăt zilelor pentru că au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce au fost dați afară din așa zisele-locuințe pe care le aveau în incinta Căminului de la Liceul Nr. 2 din municipiu, locație dată în concesiune Universității „Valahia” din Târgoviște.

„Până la urmă am ajuns singur la aceste Centre sociale”

Pentru că nu respectau normele de igienă, făceau scandaluri și perturbau activitatea educațională care se desfășura la Liceul Nr. 2, familiile cu pricina au fost evacuate, însă nu înainte ca Primăria municipiului Târgoviște să le ofere acestora alternative sociale. Potrivit edilului interimar al municipiului, persoanele în cauză au refuzat, în scris, serviciile de asistență socială oferite de Primăria Târgoviște, iar acum susțin că unitatea administrativ teritorială i-a lăsat pe drumuri, nu au unde să se ducă, așa că miercuri, 3 februarie a.c., au organizat o acțiune de protest, zice-se, pentru a pune presiune pe autorități. Primarul Cristian Stan i-a convocat de îndată pe toți responsabilii cu asistența socială din cadrul Primăriei și nu numai și le-a oferit încă o dată protestatarilor, așa cum o mai făcuse și în luna septembrie 2015, posibilitatea unui trai decent în Centrele de asistență socială din municipiu. Le-au fost oferite acestora nu numai locuințe de tip familial, utilate și curate, dar și o masă caldă. Numai că, ce să vezi!? Atunci când a sosit momentul ca protestatarii să plece de la Primărie pentru a primi în folosință camerele sociale, aceștia s-au urcat rapid în… taxiurile și în mașinile de lux care îi așteptau și s-au făcut nevăzuți, refuzând astfel încă o dată ajutorul oferit de conducerea administrativă a Primăriei Târgoviște.

„Aseară (n.n. - miercuri seară) am asistat la o scenă absolut halucinantă, în fața Primăriei erau undeva la vreo 10 persoane cu niște afișe în mână cu «greva foamei» și care se lamentau de mama focului că nu au unde să se ducă, sunt într-o situație critică... Sunt aceleași persoane care în septembrie 2015 refuzaseră în mod expres, prin semnătură, serviciile de asistență socială oferite de Primărie. La acel moment, într-o jumătate de oră, maximum trei sferturi de oră, am chemat reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei, reprezentanții Direcției Județene pentru Protecția Copilului, pentru a rezolva situația. Am chemat inclusiv șoferii pentru a avea la dispoziție mijloace de transport, să mergem la Centrele de Asistență Socială unde erau pregătite camerele. Până la urmă am ajuns singur la aceste Centre pentru că, surpriză, în momentul în care ne pregăteam să luăm aceste persoane ele au fost urcate în taxiuri și în autoturisme de lux și au plecat. Mi se pare un gest absolut incredibil, nu credeam că se poate întâmpla așa ceva, nu credeam că oameni care sunt într-adevăr năpăstuiți și care nu au poate educația necesară, nu au avut șansă în viață, provenind majoritatea din Cămine de Copii, din Centre de minori, vor fi manipulați la acest mod, vor fi târâți cu copiii în fața Primăriei pentru a crea un eveniment de presă”, a transmis primarul Cristian Stan.

„Adversarii noștri nu au scrupule”

Edilul interimar al municipiului susține că protestatarii sunt manipulați de anumiți lideri politici, în special de la UNPR, care se folosesc de drama oamenilor în scop electoral în Târgoviște. Dată fiind situația, Cristian Stan cere implicare din partea instituțiilor statului pentru că încă de pe acum se anunță o campanie dură, murdară, în care sunt și vor fi implicați oameni fără scrupule.

„Dacă adversarii pot coborî atât de jos, încât să se folosească de necazurile pe care le au unii semeni ai noștri, la ce se pot deda în campania electorală?! Cât de jos pot ajunge?! Cer insistent autorităților publice, instituțiilor statului cu competențe în această zonă să ia măsuri în principal în ceea ce privește copiii, pentru că nu este admisibil să târăști copiii într-o asemenea situație. Nu se poate să spui că îți dai foc, nu ai unde să te duci, torni benzină pe tine și după aceea să te urci într-o mașină de lux și să pleci, în condițiile în care Primăria Târgoviște avea pregătite camere de tip familial, cu pătuțuri pentru copii, lenjerii curate și așa mai departe... Condițiile sunt absolut incomparabile cu condițiile în care trăiau la Liceul Nr. 2, de acolo de unde au fost dați afară”, a mai precizat primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale