Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2015 00:20

Rezultate prestigioase pentru Universitatea "Valahia" din Târgoviște


A A

Tânăr doctorand al UVT, premiat de Academia Română

Tânăr doctorand al UVT, premiat de Academia Română
Costel Coroban (stânga) a fost premiat de înaltul for academic român pentru activitatea de cercetare din anul 2012, sprijinită de prof.univ.dr. Silviu Miloiu (dreapta)

❚ La 27 de ani, Costel Coroban a obținut premiul oferit de Prezidiul Academiei Române pentru activitatea de cercetare din anul 2012, sprijinită de prof.univ.dr. Silviu Miloiu de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște

ANDREI VASILIU


 

La sfârșitul anului 2014, Prezidiul Academiei Române a distins cu Premiul Academiei, lucrarea „Potârnichile Gri - Spitalele Femeilor Scoțiene în România 1916-1917” a tânărului profesor și cercetător Costel Coroban, doctorand al Universității „Valahia” din Târgoviște. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat în data de 19 decembrie 2014 în cadrul Adunării Generale a Academiei Române, găzduită de Aula Academiei. Decizia de acordare a prestigiosul premiu a aparținut Secției de Științe Istorie și Arheologie a Academiei, al cărei membru de onoare este și M.S. Regele Mihai.

Scrisoarea prin care tânărul doctorand primea vestea a fost semnată de însuși președintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad. Doctorandul Costel Coroban a fost premiat de înaltul for academic român pentru activitatea de cercetare din anul 2012, sprijinită de prof.univ.dr. Silviu Miloiu de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, care i-a recomandat lucrarea pentru premiul Academiei Române: „Lucrarea lui Costel Coroban, bazată pe izvoare istorice autentice, (...) prezintă victoria acestor femei britanice în a-și câștiga respectul conaționalilor lor, dar și al soldaților de toate naționalitățile pe care-i tratează, de a-și obține, într-un fel, eliberarea din condiția impusă de societatea britanică femeilor. (...) Subscriem, evident, și dorim să întărim propunerea autorului ca autoritățile naționale și cele locale din Dobrogea sau din sudul Moldovei să marcheze cum se cuvine memoria Dr. Elsie Inglis și a organizației Spitalele Femeilor Scoțiene”.

Munca tânărului cercetător Costel Coroban s-a concretizat într-un compendiu de inedite și zguduitoare informații despre activitatea organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene” în România anilor 1916-1917, așadar în timpul Primului Război Mondial, cu o prefață de E.S. Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la București. Lucrarea este cu atât mai valoroasă cu cât relevă detalii semnificative despre desfășurarea pe teritoriul României, inclusiv în Dobrogea, a primei conflagrații planetare.

 

Cercetător în Constanța și la Oslo, doctorand la

Universitatea „Valahia” din Târgoviște

În vârstă de 27 de ani, profesorul Costel Coroban a mai câștigat, cu același volum, premiul „A. D. Xenopol” acordat de Fundația Culturală Magazin Istoric și Premiul III la concursul „Cercetătorul Anului 2012” la cea de-a treia ediție a Premiilor Arhivelor Naționale ale României, în ianuarie 2013. Tânărul istoric predă la liceul Cambridge din Constanța.

Activitatea de cercetare din cadrul programului de doctorat și-o desfășoară sub atenta îndrumare a prof.univ.dr. Silviu Miloiu, de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și a prof.univ.dr. Jón Viðar Sigurðsson de la Universitatea din Oslo. În prezent, profesorul Costel Coroban efectuează cercetări și despre ideologia puterii în cadrul civilizației vikingilor, într-un program al Universității din Oslo.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale