Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.10.2014 00:08

2014, un an mai bun decât 2013, dar totuși departe de ce are nevoie mediul de afaceri județean


A A

Sute de firme dispar anual din Dâmbovița

Sute de firme dispar anual din Dâmbovița
O creștere de 9% s-a înregistrat la numărul total de profesioniști (există 20.289 activi, față de 18.570 înregistrați anul trecut)

❚ Pe primele zece luni din acest an, datele de la Registrul Comerțului Dâmbovița arată suspendări mai puține cu 35%, dizolvări de firme și radieri cu 23% și, respectiv 20% mai mici ❚ Cu toate acestea, fenomenul dispariției de societăți, mai mici sau mai mari, se menține ridicat ❚ Nu este mai puțin adevărat că alte firme se deschid în locul celor care din diferite motive sunt trecute „pe linie moartă”

VIOLETA STANCIU


 

Pe primele zece luni din acest an, suspendările de activitate din Registrul Comerțului Dâmbovița au scăzut cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, dizolvările cu 23%, iar radierile de firme s-au redus cu aproximativ 20%.

Cu toate acestea, fenomenul se menține la un nivel ridicat prin faptul că sute de firme dispar în fiecare an din baza de date a Registrului Comerțului Dâmbovița, în detrimentul mediului de afaceri autohton. Nu este mai puțin adevărat că alte firme apar în locul celor care din diferite motive sunt trecute „pe linie moartă” de cei care le-au înființat și nu numai.

 

Deși anul acesta au scăzut suspendările, dizolvările și radierile, totuși...

Potrivit directorului Oficiului Registrului Comerțului (ORC) Dâmbovița, jr. Smaranda Brebeanu, încetarea activității unei firme poate avea loc fie voluntar, ca urmare a dizolvării voluntare, urmată de lichidare, fie în urma unei proceduri de insolvență.

„În legătură cu mențiunile de suspendare a activității, până la această dată, s-au înregistrat aproximativ 160 de asemenea mențiuni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut în care s-au înregistrat 244, deci o scădere de 35%. În ceea ce privește dizolvările, am înregistrat 162 de mențiuni comparativ cu 209 înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, deci o scădere semnificativă de 23%. Din punct de vedere al radierilor, s-au înregistrat în acest an 853 astfel de mențiuni, comparativ cu 1072 în aceeași perioadă a anului trecut, în acest caz scăderea fiind de circa 20%”, a precizat directorul ORC Dâmbovița, jr. Smaranda Brebeanu.

Din punct de vedere al numărului total de profesioni ști înregistrat în Registrul Comerțului Dâmbovița, există 20.289 activi, față de 18.570 înregistrați anul trecut. În acest caz, creșterea este de circa 9%.

„Acestea sunt societăți active din punct de vedere juridic. Sunt societăți care nu au declarat suspendarea activității, care nu se află în nici una din stările care pot duce la pierderea personalității juridice, deci nu sunt în dizolvare, lichidare, organizare judiciară, faliment, insolvență etc”, ne-a declarat directorul ORC Dâmbovița, jr. Smaranda Brebeanu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale