Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.09.2014 00:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Dâmbovița verifică datele din cereri cu cele de pe teren


A A

Sute de controale la fermierii dâmbovițeni

Sute de controale la fermierii dâmbovițeni
Din 16 octombrie începe plata avansului, însă fermierii cu probleme nu vor putea beneficia de acești bani

❚ Vor fi controlați nu mai puțin de 1833 de fermieri care au solicitat sprijin pe suprafață în acest an ❚ Dacă la controlul clasic lucrurile sunt aproape finalizate, pentru cei 1.825 de fermieri selectați în teledetecție lucrurile nu s-au definitivat încă, pentru că se așteaptă rapoartele interpretării imaginilor preluate prin satelit

VIOLETA STANCIU


Controale pe teren la fermierii care au solicitat sprijin pe suprafață în anul 2014! La nivelul județului Dâmbovița, eșantionul de anul acesta cuprinde 1.833 de cereri: 8 eșantioane pentru controlul clasic, iar 1.825 pentru controlul prin teledetecție.

Dacă la controlul clasic lucrurile sunt aproape finalizate, pentru cei 1.825 de fermieri selectați în teledetecție lucrurile nu s-au definitivat încă. Motivul? Dintre aceștia, aproximativ 600 au controale pentru îndeplinirea condițiilor specifice.

Concret, sunt 63 care au fost verificați pentru îndeplinirea condițiilor de agromediu, 466 pentru ecocondiționalitate, iar 83 pentru ambele condiții. Acestea sunt cerințele specifice, în funcție de schema de sprijin pe care fermierii au aplicat-o.

 

 

Fermierii trebuie să respecte și notificările

„Noi, dacă suntem aproape de final cu aceste verificări, de 600 de ferme pentru condiții specifice, nu putem spune că am definitivat eșantionul de teledetecție pentru că așteptăm rapoartele cu rezultatele interpretării imaginilor preluate prin satelit. Rapoartele trebuie să vină între 15 și 20 septembrie de la prestator. După aceea trecem la interpretarea rezultatelor. Acolo unde neconformitățile sunt majore vom recurge din nou la întâlnirile cu fermierii.Vom trimite notificări cu solicitări de clarificare și vom vedea ce se poate face. Vom analiza dacă se pot remedia neconformitățile sau nu. Rog fermierii care vor primi aceste notificări de clarificare să le citească cu atenție pentru că în conținutul lor vor găsi exact ceea ce trebuie să aducă în momentul în care sunt chemați la discuții. Trebuie să vină cu documentele solicitate. Spun acest lucru pentru că sunt fermieri care vin cu plicul nedeschis. Mai avem și astfel de cazuri, deși au trecut opt ani de când se derulează această formă de sprijin. Din 16 octombrie începe plata avansului. Cei cu probleme nu vor putea beneficia de acest avans”, a precizat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale