Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2015 00:10

Baschet (f) – Finala, meciul 3 ❚ CSM Târgoviște – Sepsi Sf. Gheorghe 79–77 (13-25, 19-13, 17-15, 13-9, 10-10, 7-5)


A A

Suspans până la capăt

Suspans până la capăt
CSM Târgoviște a câștigat primul joc de acasă și continuă să respire în finală

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Ajunsă cu cuțitul la os, după dubla înfrângere suferită week-endul trecut la Sf. Gheorghe, CSM Târgoviște nu mai avea voie să facă pași greșiți în finală, altfel titlul ajungea în Covasna. Sepsi aborda mult mai relaxată jocul sau jocurile de la Târgoviște, în condițiile în care îi mai trebuia o singură victorie până la fericirea supremă. Iar Municipalul se lupta și cu statistica. Cifrele erau seci, dar de o duritate extremă: din șase întâlniri directe, târgoviștencele câștigaseră doar una.

Spectacol în tribune...

Tribunele nu au fost arhipline înaintea meciului, însă parcările da. Cu greu se mai putea găsi un loc liber în locurile din curtea Sălii Sporturilor sau de la un supermarket aflat în vecinătate. Suporterii au creat o atmosferă de zile mari înaintea startului propriu zis. Dacă CSM a avut galeria obișnuită, formată din grupul de la Târgoviște și cel de la Moreni, Sepsi s-a bucurat de susținerea a cel puțin 200 de suporteri, grupați în zona dreaptă a tribunei principale. Nu a mai fost „imnul” Ținutului Secuiesc, dar am avut „C-așai românul”. În primul joc de la Târgoviște, nu au mai apărut nici majoretele, cu care eram obișnuiți la meciurile din Sala Sporturilor. La marginea terenului, aștepta trofeul de campioană. Încă de acum, întrucât Sepsi se putea impune în minimum de meciuri.

...Dezastru în teren

Vremurile în care Târgoviștea marca pe bandă rulantă, din orice poziție au apus. De aceaastă dată, Sepsi a demonstat de ce era considerată favorită a finalei, argumentând practic și primul loc de la finalul sezonului regulat. Debutul de joc a fost groaznic pentru CSM, care s-a văzut condusă chiar și cu un parțial 6-0. De-abia Givens a adus primul punct, de la linia de libere. Apoi, ușor-ușor, târgoviștencele și-au mai intrat în ritm și în mână și au început să adauge puncte pe tabelă în dreptul lor. Dar, chiar și așa, Sepsi continua să-și vadă de jocul gândit de Zoran Mikes. Harrison s-a evidențiat încă din primele secvențe, cu multe acțiuni ofensive reușite. Blocajele gazdelor nu au funcționat deloc, iar pe atac a fost o buimăcie generală, cu multe ratări. La un moment dat, covăsnencele aveau 10 puncte (21-11), moment în care Dan Fleșeriu s-a ridicat de pe scaun, acolo unde se așezase parcă resemnat de minute bune, să ceară time-out. Timpul de odihnă nu a funcționat deloc, fiindcă Sepsi avea după primul sfert un avans de 12 puncte (25-13).

Imposibil de ajuns

În sfertul secund, se părea că CSM-ul va reveni. Altfel, nu se explică punctele marcate fără prea mari probleme de Coker și Huțanu. Cu toate acestea, deși s-a apropiat chiar la șase puncte (21-27), Municipalul încă avea carențe mari pe faza defensivă. Iar Pașcalău a profitat cu o aruncare de la distanță, prin care a urcat avantajul în favoarea covăsnencelor la nouă puncte (30-21). Târgovi ștenele puteau profita de neatenția și copilăriile baschetbalistelor lui Mikes mai mult, fiindcă la un moment dat mai erau doar trei puncte între cele două formații (35-32), dar Sepsi a simțit când trebuie să accelereze, iar la pauza mare intra cu un avans de șase puncte (38-32).

„Hei rup”, antidot de nevoie

Partea secundă devenea ultima șansă pentru CSM Târgoviște să mai spele din rușine. Dacă apărarea începea să funcționeze, atacul mai dădea ceva rateuri. Și totuși, Sepsi parcă nu mai avea aceeași prospețime, dovadă că Marshall și Pașcalău nu mai făceau legea sub panou. De partea cealaltă, Coker și Green au ieșit la rampă, iar diferența scăzuse la doar trei puncte (44-41). Cu toate acestea, precipitarea, lipsa mișcării și ratările din poziții favorabile nu o puteau apropia pe CSM de adversare. Sf. Gheorghe mai și rata, iar CSM profita și se apropia la două puncte (46-44), dar apoi urma aceeași poveste, cu blocajul psihologic al gazdelor. Târgoviștencele puteau profita de aruncările de la distanță reușite de Ancuța Stoenescu și de contra lui Porsche Poole (50-49), dar imediat Jefferrey a scos coș cu fault, iar înaintea ultimului sfert, Sepsi avea un avans de patru puncte (53-49).

Egal și... două reprize de prelungiri

Cu zece minute înainte de final, CSM-ul se afla tot în spatele covăsnencelor, la fel cum a fost mai toată finala. Iar debutul ultimul sfert avea să fie mai productiv pentru gazde, cu toate că ambele formații s-au întrecut în ratări care mai de care mai hilare. Zoran Mikes nu a mai rezistat și a cerut time-out, când echipa sa mai avea doar două avans (53-51). Când mai erau doar șase minute, Municipalul egalase situația pe tabelă (53- 53), grație acțiunilor personale ale lui Givens. Dar, din nou ratările persistau, iar Flori Pașcalău nu ierta din poziții simple. În ultimul minut,

CSM-ul revenea spectaculos pe tabelă, grație acelorași pătrunderi ale lui Givens, iar meciul intra în prelungiri (62-62). Cum în baschet egalul nu există, ci trebuie să existe o echipă învingătoare, s-a mers către primele cinci minute suplimentare. Acolo, târgovi ștencele au început mai bine și au putut finaliza acțiunile ofensive datorită faptului că Pașcalău, Murphy și Pârău erau în pericol de eliminare, astfel că acțiunile personale au fost la mare căutare. Doar că, Sepsi nu se dădea bătută, iar coordonatoarea Pârău, probabil cel mai bun fundaș din țară, a știut când să accelereze și să puncteze decisiv, pentru încă o repriză de prelungiri.

Culmea, tot Sf. Gheorghe a debutat mai bine, s-a aflat în avantaj până la jumătate, iar de acolo Municipalul a egalat, apoi a preluat conducerea. În ultimele secunde s-a jucat „faultfault”, cu multe aruncări libere. Poole a bifat ambele lovituri, Marshall le-a ratat pe amândouă, ultima intenționat, iar apoi Coker a recuperat și a ținut-o pe CSM în viață. Până astăzi, când urmează meciul 4. Încă nu e nimic jucat, iar finala continuă.

Caseta statistică

CSM Târgoviște – Sepsi Sf. Gheorghe 79–77 (13-25, 19-13, 17-15, 13-9, 10-10, 7-5)

Sala: Sporturilor (Târgoviște); Spectatori: 2.000; Arbitri: Ciprian Stoica, Mircea Șerban, Alin Faur; Comisar FR Baschet: Doru Vinasi

Târgoviște: Porchia Green 5 (1x3), Andreea Orosz, Selena Kirberg, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu 4, Elena Dincă, Monique Coker 17 (1x3), Ancuța Stoenescu 7 (1x3), Jasmine Watson 3 (1x3), Porsche Poole 18 (1x3), Chrissy Givens 25. Antrenor: Dan Fleșeriu.

Sf. Gheorghe: Janeesha Jefferey 14 (1x3), Izabela Lovasz, Kincso Kelemen, Melania Kokovay, Taneisha Harrison 15 (1x3), Florina Pașcalău 7 (1x3), Dominique Marshall 15, Annemarie Pârău 12, Iringo Debreczi, Tunde Kilin, Stefanie Murphy 14, Cristiana Cutaș. Antrenor: Zoran Mikes.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de cd la 16.04.2015 10:05

sigur au fost 200 de insi de la sfantu? :)


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale