Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2018 00:10

Fotbal cu observatori de mântuială


A A

Supervizorii de meciuri nu sunt testați sau instruiți

Supervizorii de meciuri nu sunt testați sau instruiți

* În corpul județean de observatori pătrunde doar cine vrea președintele AJF Dâmbovița, Tudor Emil, de obicei obligații sau foști colegi. Pur și simplu sunt trimiși la meciuri, fără nicio evaluare sau instruire * Anumiți observatori nu completau nici măcar un raport de meci. Acum se forțează, însă unii au așa de mari probleme cu gramatica limbii române, încât ar rămâne repetenți și la clasele primare * Mai sunt observatori care ajung la meciuri sub influența băuturile alcoolice ori se îmbată pe stadioane, spre amuzamentul sau indignarea celor care-i platesc * Cei mai mulți se deplasează la jocuri cu arbitrii, care nu le solicită bani pentru transport, evident, să nu fie taxați la punctaj. Sunt și cazuri în care arbitrii sunt obligați să-i ,,cinstească” după meciuri pe surpervizori și să facă pe taximetriștii * Mulți dintre observatori dezvoltă prietenii sau antipatii printre echipe, de vreme ce își permit să le vândă tot felul de informații ori să le taxeze  * În plus, sunt observatori din cadrul echipelor care activează la județ, gen Dode Bălășoiu, antrenor la Voința Perșinari, în Liga a IV-a, pentru ca apoi să-i supervizeze la Ligile a V-a și a VI-a pe arbitrii care l-au ,,fluierat”

COSTIN MIHAI

 


 

Probabil este unic în fotbalul românesc și mondial, ca observatorii să fie acceptați și delegați la meciuri fără testare. Testare obligatorie înaintea turului, dar și a returului de campionat, așa cum se procedează și în cazul arbitrilor. În corpul județean de observatori pătrunde doar cine vrea președintele AJF Dâmbovița, Tudor Emil, de obicei obligații sau foști colegi. Pur și simplu sunt trimiși la meciuri, fără nicio evaluare sau instruire, mulți fără cunoștințe elementare de regulament, puși să noteze inclusiv prestația arbitrilor, unii dintre ei divizionari. Scârbiți, ultimii se retrag din decorul jalnic al fotbalului județean, luat în stăpânire de cei din lotul ,,deghizaților”.

Observatorii se deplasează la meciuri cu arbitrii

De-a lungul timpului, anumiți observatori nu completau nici măcar un raport de meci, prea mai efortul, erau interesați doar de barem. Acum se forțează, însă unii au așa de mari probleme cu gramatica limbii române, încât ar rămâne repetenți și la clasele primare. Mai sunt observatori care ajung la meciuri sub influența băuturile alcoolice ori se îmbată pe stadioane, spre amuzamentul sau indignarea celor care-i plătesc. Să nu mai spunem că cei mai mulți se deplasează la jocuri cu arbitrii, care nu le solicită bani pentru transport, evident, să nu fie taxați la punctaj. Sunt și cazuri în care arbitrii sunt obligați să-i ,,cinstească” după meciuri pe surpervizori și să facă pe taximetriștii. Ultima testare a observatorilor, în septembrie 2016 Mulți dintre observatori dezvoltă prietenii sau antipatii printre echipe, de vreme ce își permit să le vândă tot felul de informații ori să le taxeze. ,,Doar peste cadavrul meu bate Perșinari pe Cornești”, este un exemplu banal, luat la întâmplare. În plus, sunt observatori din cadrul echipelor care activează la județ, gen Dode Bălășoiu, antrenor la Voința Perșinari, în Liga a IV-a, pentru ca apoi să-i supervizeze la Ligile a V-a și a VI-a pe arbitrii care l-au ,,fluierat”. Sunt etape în care un observator primește și câte două–trei meciuri. Ultima testare la nivel de AJF Dâmbovița a avut loc în septembrie 2016, însă un simulacru, la fel ca alegerile pentru votarea membrilor în Comitetul Executiv.

,,Dosarul Deghizaților” a rămas în pronunțare

Tudor Emil a promis multe în campania electorală, însă nu a schimbat decât președintele Comisiei Județene de Arbitri, după ce Ioan Negoescu a plecat din țară. L-a propus pe Septimiu Burtescu, votat de Comitetul Executiv. După foarte multe termene la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, ,,Dosarul Deghizaților” a rămas în pronunțare, astfel că așteptăm o soluție de la o zi la alta. Iar dacă ea nu-i va avantaja pe cei implicați, printre ei Cristian Catană și Septimiu Burtescu (secretarul AJF, respectiv președintele CJA Dâmbovița), lucrurile se vor complica și mai mult în fotbalul dâmbovițean.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale