Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.05.2019 00:19

Editorial


A A

Summit european cu… răutăți românești

Summit european cu… răutăți românești

GEORGE COANDĂ


Exact așa ceva a fost să fie, pentru o zi, pitorescul oraș de pe Cibin. Și nu întro zi oarecare. Ci de 9 mai, zi aurorală pentru România, a dobândirii Independenței de stat, a Victoriei asupra terorii naziste, românii fiind printre învingători, și a Uniunii Europene din care facem parte de 12 ani. Eu zic că a fost o frumoasă și benefică și spectaculară coincidență. Dincolo de ricanările și strâmbăturile din nas ale unora și altora, eu, unul, nu sunt într-atât de negativist, chiar dacă nu-mi este pe plac Klaus Werner Iohannis, încât să nu fi realizat că ceea ce s-a petrecut pe 9 mai la Sibiu – Hermannstadt, a fost, pentru cartea de istorie, de foarte bine pentru România. Fie și ca imagine. O imagine a unei Românii civilizate, generoase, bucuroasă să-și primească marii oaspeți cu pâinea și sarea sufletului său creștin. I-o fi ieșit acest summit lui Klaus Werner Iohannis, indiferent ce speculații se fac încă pe o lucrătură electorală? continuare din pagina 1 În opinia mea, i-a ieșit României. Să fi avut aici toată super-elita politică a UE – 27 de șefi de state ori de guverne – a fost un fapt excepțional, și ca toți să declare că s-au îndrăgostit de Sibiu și, implicit, de România, a fost, nu-i așa, senzațional. Iar datorită documentului final al summit-ului, Declarația de la Sibiu, prin care, pe fond, se militează pentru UNITATEA Europei și viitorul ei în secolul XXI, deja avem de-a face – a și intrat ca atare în conștiința opiniei publice europene – cu o stare de spirit. SPIRITUL DE LA SIBIU. Și totuși, la români ca la români. Din punctul de vedere a numeroși români, pe care îl împărtășesc, ar fi fost moral, ca semn de recunoștință, fiind organizatorul de fapt al summitului, să fi fost invitat la Sibiu și Guvernul – atenție, aflat la Președinția Consiliului UE! Chiar dacă Tratatul de la Lisabona, așa-zisul „act fundamental” cu rost de Constituție a UE, stipulează o bizarerie, Klaus Werner Iohannis și-ar fi adjudecat un merit care ar fi fost apreciat, dacă, depășindu-și idiosincrazia antipesedistă, ar fi făcut un gest normal și elegant, acela de a invita la summit pe premierul României, Viorica Dăncilă. Ar fi dat bine, apropo de spiritul de unitate. N-a fost să fie. Păcat! Este singurul gust amar cu care am rămas pe seama summitului. Ei, da, ca la români!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale