Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.12.2016 00:18

După numărul solicitărilor la Ambulanța Dâmbovița


A A

Sudul județului, "campion" la urgențe

Sudul județului,

Interviu cu managerul Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, dr. Ruxandra Chealfă

VIRGIL VOINESCU


Rep. Cum se încheie anul 2016 la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița, financiar, dar și din punct de vedere al resurselor umane și tehnice?

- Din punct de vedere financiar, în acest an, 2016, nu au fost probleme. Am avut un buget bun, chiar foarte bun, pe care l-am executat în integralitate. A fost, poate, unul dintre cei mai buni ani ai Serviciului de Ambulanță Dâmbovița. Din punct de vedere al Parcului Auto lucrurile sunt bune, dar, și așa, este loc de mai bine. Important este însă că am reușit să ținem toate mașinile în exploatare. Deci toate sunt funcționale. Aceasta, într-adevăr cu unele costuri de reparații. Dar avem nevoie de autosanitare pentru că Parcul Auto a început să se învechească. Primele autosanitare au fost distribuite de Ministerul Sănătății în anul 2007. Deci au făcut în exploatare aproape nouă ani. Sunt mașini care au sensibil peste 500 de mii de kilometri și încep să îmbătrânească iar costurile în exploatare sunt din ce în ce mai mari. Cu toate acestea am reușit să încheiem anul cu bine. Concret avem nevoie de măcar șase autosanitare pentru care avem solicitări la Ministerul Sănătății. Și, din câte am înțeles, deja sunt demarate procedurile de achiziție a unui parc de Ambulanțe pentru toate serviciile de ambulanțe urmând ca în anul 2017 să fie distribuite din nou autosanitare.

Rep. Cât de solicitat este Serviciul în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă?

- Numărul de solicitări este în permanentă creștere. Este o consecință directă a sărbătorilor. Și situația se menține și după sărbători pe fondul exceselor alimentare și de alcool. Apar tulburări digestive care de regulă conduc la creșterea numărului de urgențe. De departe însă numărul de solicitări este mai mare pe zona de sud a județului unde, poate că, populația este puțin mai săracă. Poate și pentru acest motiv și pentru că oameni nu au o altă posibilitate să ajungă la spital apelează foarte mult la Ambulanță. Ei știu că dacă se apelează 112 Ambulanța vine și va fi transportat la Camera de Gardă. Aici este problema. Dar într-adevăr! Prima senzație este că ajungând cu Ambulanța intră mai repede în Linia de Gardă la consult medical. Este însă numai o primă impresie. Aceasta pentru că Ambulanța trebuie eliberată, targa trebuie eliberată și pacientul este predat la UPU. Acolo însă se face trierea urgențelor și dacă nu este o urgență majoră cu siguranță pacientul va aștepta la rând. În plus, poate că există și influența mass-media: exemplu în București. Atunci când a decedat Gyuri Pașcu: în trei zile mulți aveau infarct. S-au înregistrat 1700 de solicitări în 24 de ore și de-abia au făcut față.

Rep. Ce ne puteți spune despre cazurile care solicită Serviciul de Ambulanță? Sun cazuri de urgență reale sau sunt exagerări?

-Nu vorbim numai de această perioadă. În general populația tinde să exagereze atunci când solicită pe 112 Ambulanța. Probabil din grijă că nu vine Ambulanța, deși la noi nu a existat niciodată situația să nu ajungă la timp un echipaj. Privind în ansamblu în multe situații se face abuz de acest serviciu.

Rep. De ce credeți, totuși, că se apelează mai frecvent Ambulanța în loc să se meargă la cabinetul medicului de familie?

- Este mai greu de spus. Probabil nivelul de instruire al populației este insuficient. Ei au impresia că în felul acesta, chemând Ambulanța se intră mai ușor la Camera de Gardă, la Urgență unde, de regulă, este foarte aglomerat. Nu le este cunoscut că și la Departamentul de Urgență dacă nu este un caz real nu se intră imediat. Cazurile sunt triate în funcție de situație. Cred totuși că pacienților le este mai comod să aștepte medicul acasă decât să meargă ei la medicul de familie. Este un punct de vedere numai. Cert este că în ultimul timp numărul de solicitări la Ambulanță au crescut.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale