Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.08.2019 00:21

În instanță, SLI Dâmbovița a obținut...


A A

Succese în lanț pentru drepturile profesorilor

Succese în lanț pentru drepturile profesorilor

VIOLETA STANCIU


Interviu cu prof. Emil Poamă, președintele Sindicatului Liber Învățământ Dâmbovița

Rep.: Ați reușit să soluționați toate problemele cadrelor didactice, ați plecat liniștiți în vacanță?

- Liniștit de aici nu poți să pleci niciodată, pentru că oricând apare cineva care îți mai solicită un serviciu, îți mai solicită o lămurire... Am și discutat cu colegii mei, la câte drepturi bănești am recuperat noi în primăvara asta ar fi trebuit să avem o vară liniștită, dar s-ar putea să nu fie chiar așa pentru că au apărut diverse situații, unele singulare, altele mai multe, că s-a omis o persoană să se treacă pe tabelele pentru instanță sau nu sa trecut pe tabelul unde trebuia și nu a luat banii de acolo. Deci sunt multe situații în care oamenii au venit să se lămurească, au cerut lămuriri... am avut și alte situații. Cert este că, în această primăvară, ceea ce ne promisese Guvernul, în mare parte, s-a rezolvat în ceea ce privește problemele salariale sau drepturile bănești provenite din hotărâri judecătore ști. În sfârșit, în primăvara aceasta, s-au lichidat hotărârile judecătore ști, cele istorice pe Legea 221 și Legea 330. Apoi, printr-o Hotărâre de Guvern s-au prevăzut bani în buget și pentru a se acorda hotărârile judecătore ști pe dobândă, pentru banii aceia pe care noi i-am câștigat în instanță, pe Legea 221 și Legea 330. Deci am câștigat în instanță și dobândă la banii aceia, pentru că Guvernul a considerat că este oportun să eșaloneze datoriile respective pe cinci ani. Ori, banii aceștia au stat cinci ani la stat și în condițiile acestea noi am cerut să primim și dobândă pentru ei. Am câștigat procesul acesta, cu aceste hotărâri privind dobânzile am avut mai mult de furcă pentru că aici unii nu au fost prinși în tabele sau nu s-au trecut în tabele, pentru că instanța cere tabel nominal cu semnătura persoanelor care vor să fie susținute în instanță de către sindicat și numai cei care au câștigat aceste hotărâri judecătorești, numai ei au primit aceste dobânzi și au fost niște sume frumușele. Au fost mai mulți nemulțumiți, dar nu din vina noastră. Vin și ne reproșează nouă, dar știu și situații în care au refuzat să se treacă în tabel, au persiflat spunând ... „că ce dobândă o să luați voi pe banii aceia”, iar acum le pare rău. Cert este că pentru cei care au fost omiși, cei care nu au fost în aceste tabele, o să încercăm să întreprindem o acțiune în instanță pentru a rezolva și problema lor.

Rep:Aceștia, omișii, sunt mulți?

-Sunt până în 10% dintre cei care trebuia să primească bani și nu au primit. În orice caz noi vom face eforturile necesare pentru a încerca să rezolvăm și chestiunea aceasta.

Rep.: Se poate spune că sunteți la zi cu banii?

- Da. S-au dat și banii pe concedii. Chestiunea este alta, noi, pentru că dobânzile nu s-au calculat în formula de dobândă penalizatoare, cum am cerut noi, întrucât pentru aceste dobânzi au fost două formule de calcul, penalizatoare și remuneratorie. Cea remuneratorie este cea pe care a impus-o Ministerul Educației, încălcând legislația, noi am cerut să se calculeze dobânda penalizatoare care înseamnă dublul celeilalte. Deci ar mai fi de recuperat niște bani pe dobândă. Noi suntem în curs de finalizare a acestei acțiuni în instanță cu cererea de lămurire, pentru că așa se numește termenul, prin care instanța a recunoscut că de fapt dobânda care trebuia folosită este cea penalizatoare... și nu cea remuneratorie. Deci este vorba de forma de calcul a dobânzii, pentru că încălcând prevederile hotărârilor judecătore ști au transmis să se calculeze într-un fel, iar noi am cerut să se calculeze cea legală, cea penalizatoare. Am câștigat în instanță lucrul acesta, motiv pentru care o să se recalculeze dobânzile.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale