Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2018 00:19

Editorial


A A

SUBLIMA TURNĂTORIE DE CHIVUȚE

SUBLIMA TURNĂTORIE DE CHIVUȚE

GEORGE COANDĂ


Trebuia, mai devreme ori mai târziu să vină și vremea sublimei și halucinantei turnătorii. Adică a adevărului cel mai hidos al „clasei politice” românești. Românii au simțit, chiar înainte de interviul fluviu al lui Sebastian Ghiță, că ceva mizerabil se va întâmpla, mai ales contrele Ponta – Dragnea stârnindu-le luarea aminte. A venit interviul și hora cu chiuituri otrăvite s-a pornit. Astfel că, prin „sferele înalte” ale „clasei politice” toată lumea toarnă pe toată lumea. Și uite așa aflăm că votul românilor n-are nicio valoare, e tratat cu sictir, e aruncat în pubelele intereselor meschine și mafiote ale unor politicieni care au tot încercat, și uneori au reușit să ne păcălească, dându-se drept arhangheli ai dreptății și democrației. Dar nici dreptatea și nici democrația nu le sunt la suflet. Sunt, pentru ei, preșuri de șters picioarele. Uluiți, românii au aflat, și vor mai afla că niște vajnici oameni politici, cu pretenția de „oameni de stat”, de pildă Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu, Traian Băsescu, Marian Vanghelie, și alți câțiva au fost/ sunt niște pârliți făcători de jocuri măsluite. Și puneau la cale, în cel mai stalinist chip, arestări – de fapt, asasinate morale – ale unora ai căror ochi nu le erau pe plac, văzând în ei inamici, posibili râvnitori la pozițiile lor înalte de „stăpâni ai inelelor”. Și grotesc, și odios. Niște chivuțe care-și pun poalele-n cap. Nu mai poți avea încredere în nimeni. Dar în absolut nimeni. Așadar, „clasa politică” românească este intrată într-o putrefacție profundă. Am mai spus și o voi mai spune apăsat, este o „clasă politică” produsă de contestata revoluție din decembrie ’89. Și, dacă ăsta este unul dintre efectele acelei revoluții, înseamnă că a fost o imensă păcăleală. Păcat că a fost cu vărsare de sânge. Mă întreb, nicidecum retoric, ce se va alege de țara asta nefericită? Mi-e teamă. Și în același timp mi se face greață. Și nu numai mie. Nu cred că ne-ar ajunge nicio tonă de lămâie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale