Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2017 00:18

În piețele târgoviștene,


A A

Struguri dulci la preț... amar

Struguri dulci la preț... amar
Vânzătorii țin cu dinții de preț, iar cumpărătorii mai mult se uită decât să achiziționeze

* Problemele din primăvară se răsfrâng acum, în toamnă, pentru că struguri nu prea s-au făcut anul acesta și pentru că Dâmbovița nu este un județ cu podgorii întinse * Strugurii care sunt în această perioada pe piață să fie aduși din alte județe sau din străinătate, la prețul mare contribuind și costurile de transport  * ”Scump cumpărăm, scump vindem”, spun comercianții care recunosc totuși că nu au clienți * „Nu înțeleg de ce sunt atât de scumpi! Este toamnă, cred că a început culesul strugurilor și ar trebui să fie mai ieftini. Prețul este destul de mare pentru venitul nostru”, spun, la polul opus, târgoviștenii

CORVIN  DUMITRICĂ


Prețul strugurilor este unul destul de piperat în această perioadă și asta deoarece recolta de anul acesta este mult mai mică decât cea din anii trecuți. Problemele au început să apară încă din primăvară, când din cauza frigului, vița-de-vie a fost serios afectată. Și cum Dâmbovița nu este un județ cu suprafețe însemnate de viță-de-vie, acest lucru face că strugurii care sunt în această perioada pe piață să fie aduși din alte județe sau chiar din străinătate, la prețul mare contribuind și costurile transportului. În piață marfă este, însă din cauza prețului mare, cam lipsesc cumpărătorii.

Oamenii ne-au declarant că mai așteaptă ceva vreme până când speră ei ca prețul strugurilor să fie unul mai mic. * ”Am cumpărat, dar o cantitate destul de mică. Doar pentru consumul de astăzi și mâine. Sunt destul de scumpi și nu cumpăr cantități mari”. * ”Nu înțeleg de ce sunt atât de scumpi! Este toamnă, cred că a început culesul strugurilor și ar trebui să fie mai ieftini. Prețul este destul de mare pentru venitul nostru”. * ”Sunt prețuri destul de mari. Voiam să cumpăr o cantitate mai mare, dar am renunțat”.

Vânzătorii au o explicație pentru prețul aplicat: ”Producția de anul acesta este una destul de mică. De aici este și prețul acesta, mai piperat. Noi vindem cum o cere piața”. * ”Un an în care producția este la jumătate față de anii trecuți. În județul nostru nu sunt podgorii și suntem nevoiți să-i cumpărăm din alte județe. Scump cumpărăm, scump vindem. Vindem mult mai puțin față de anii trecuți, dar nu avem ce să facem”.

Prețul strugurilor pleacă de la 3,5 lei kilogramul și, în funcție de soi, poate ajunge și la 7-8 lei pe kg. În aceste condiții cumpărătorii lipsesc aproape de tot. Ei încă așteaptă scăderea prețurilor, pentru a achiziționa cantități importante, necesare la must și vin.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale