Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.05.2017 00:19

Editorial


A A

Ștrengarul domn Juncker

Ștrengarul domn Juncker

GEORGE COANDĂ


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a simțit la București, deunăzi, în largul lui. Exuberant nevoie mare, cică așa-i este firea, pupăcios „con fuoco” și pus pe giumbușlucuri ștrengărești, asemenea unui puștan fără inhibiții, mai marele UE a oferit, mai ales în Casa Poporului, un adevărat show nediplomatic care i-a lăsat într-o evidentă perplexitate pe toți cei de față. E drept că veselul luxemburghez – trebuie s-o recunoaștem – a produs o impresie, și consternantă, și amuzantă, însă una peste alta favorabilă, sau dacă vreți, benefică pentru frustrările României. Luxemburghezul din capul UE l-a pupat părintește fix pe frunte pe Traian Băsescu, sufocându-l cu o îmbrățișare frățească, ex-președintele simțindu-se în al nouălea cer, ca și cum ar fi primit un premiu cu coroniță, dar, de bună seamă că nu-i va folosi la nimic gestul lui Jean-Claude, poate doar pentru impresie artistică să conteze. Așa că românii să nu se lase păcăliți. Juncker a strâns cu efuziune mâinile „proscrișilor” Adrian Năstase și Victor Ponta - acesta da semn de considerație - pe alți cunoscuți de-ai săi i-a bătut prietene ște pe piept făcându-le inimile să le tresalte de satisfacție, că nu-i de acolo să te bage-n seamă barosanul de la Bruxelles, și, politic, a rostit o cuvântare de alinare a sufletelor noastre, emițând și „judecată de valoare”, cum că România nu-i o țară din cale afară de coruptă și că, ok, nu mai e cazul să tot fie șantajată cu mecanismul acela de cooperare și verificare (MCV), dar și că a venit timpul să salte, hop, în „spațiul Schengen”. Merci/danke Jean- Claude! Și pe urmă, la o vorbă intervievată, a mărturisit, mai să ne treacă de emoție lacrimile, că între României și Domnia sa există o indestructibilă legătură de iubire. Iar eu mă întreb, precum Toma necredinciosu’, o fi de-adevăratelea asta, și, dacă o fi, ne va folosi la ceva? Că, dacă doar a băgat o fugă de complezență, cu prilejul Zilei Europei, la București, dându-se în spectacol, ar însemna că s-a obosit de-a surda. Și cu pupatul pe fruntea lui Traian Băsescu n-ar fi făcut decât să stârnească faimoasele invidii mioritice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale