Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.04.2016 00:17

După industrie, resursele minerale și pădurile, înstrăinate rând pe rând în dauna românilor


A A

Străinii, cu ochii pe terenurile agricole românești

Străinii, cu ochii pe terenurile agricole românești
Pământul, ultima redută a românilor?!

❚ După ce fenomenul a fost scăpat de sub control în Transilvania, unde mai mult de jumătate dintre terenurile românești au fost deja înstrăinate, acum samsarii de terenuri și-au îndreptat atenția spre pământurile mănoase din sudul țării ❚ În Dâmbovița, străinii s-au arătat interesați de cumpărarea de terenuri agricole, dar nu de natură să îngrijoreze autoritățile locale sau județene, cel puțin deocamdată ❚ Directorul Direcției Agricole Dâmbovița, Ion Oprea, este împotriva vânzării terenurilor către cetățeni de peste hotare, chiar dacă forța de muncă ar fi din România și probabil nu s-ar exporta materie primă

VIOLETA STANCIU


Străinii, tot mai interesați de terenurile agricole românești! După ce fenomenul a fost scăpat de sub control în Transilvania, unde mai mult de jumătate dintre terenurile românești au fost deja înstrăinate, acum samsarii de terenuri și-au îndreptat atenția spre pământurile mănoase din sudul țării. După decimarea industriei românești de către străini, bineînțeles cu ajutorul guvernanților care s-au tot perindat timp de 26 de ani pe la conducerea țării și care le-au pus „pe tavă” o legislație permisivă, după înstrăinarea resurselor minerale ale țării, tot către străini, după raderea pădurilor strămo șești de pe fața pământului și exportarea lemnului brut în alte țări, care-și protejează propriile resursele naturale, acum a venit rândul terenurilor agricole românești să ajungă pe mâna... străinilor. România a devenit „patria” străinilor. În aceste condiții ne întrebăm retoric câți dintre oamenii de afaceri români, potenți financiar, dețin terenuri agricole, păduri și alte cele în țările din UE, și nu numai.

Străinii dețin suprafețe de teren și în județul Dâmbovița

La nivel micro, respectiv în județul Dâmbovița, străinii s-au arătat interesați de cumpărarea de terenuri agricole, dar nu de natură să îngrijoreze autoritățile locale sau județene, cel puțin deocamdată...

„Nu s-a cumpărat masiv, dar sunt câteva ferme în partea de sud a județului care au fost cumpărate de străini. Eu știu că astă vară, când au fost calamitățile, am fost în echipa de constatare și am mers în partea de sud a județului și într-adevăr câțiva proprietari erau străini. Terenurile erau lucrate. Eu, în principiu, sunt împotriva vânzării terenurilor către străini, pentru că, dacă ai vândut la un străin, în general, terenul nu mai este al nostru. Poate să vină să facă ce vrea acolo. La noi, în partea de sud a țării, s-a vândut mai puțin, mai mult în Transilvania, pentru că acolo a fost interesul. Dar, una peste alta, dacă se lucrează nu ar fi o problemă, că nu o să vină cu oameni din afară să-l lucreze. Nici cu exportul nu ar fi o problemă, dar ideal ar fi să nu se exporte materie primă, ci produsul prelucrat, care are un adaos mai mare. Deci, eu personal, sunt împotriva vânzării terenurilor către străini”, a declarat ing. Ion Oprea, președintele Asociației Pomicultorilor Dâmbovița.

Pomicultura, scăpată momentan

Din acest punct de vedere, pe zona de pomicultură, oamenii pot sta liniștiți pentru că străinii nu și-au făcut încă simțită prezența.

„În pomicultură nu au pătruns străinii și, chiar dacă ar fi interesați, loturile sunt mici și deci nu sunt viabile pentru ei... Străinii vor câteva zeci de hectare și nu ai de unde să strângi atâtea. Chiar dacă ar cumpăra de la 3-4 persoane, tot se găsește unul în mijlocul terenului care nu vrea să vândă”, a mai menționat reprezentantul pomicultorilor de pe Valea Dâmboviței, Ion Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale