Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2020 19:46


A A

STOP incendiilor de vegetație!

STOP incendiilor de vegetație!

Având în vedere situația actuală gravă prin care trece țara noastră și faptul că în ultima perioadă se constată o creștere alarmantă a incendiilor de vegetație, ISU “Basarab I” Dâmbovița intervenind numai de la începutul acestei săptămîni la peste 40 de incendii de vegetație și un incendiu de pădure, atenționăm cetățenii să înceteze a mai da foc vegetației uscate, miriștilor și resturilor vegetale.

După cum se poate constata, aceste intervenții presupun eforturi umane, materiale și financiare foarte mari. Trebuie înțeles faptul că aceste incendii vă pot pune în pericol viața, bunurile materiale și mediul și pot afecta traficul rutier sau feroviar, situații care pot genera adevărate tragedii.

În această perioadă, în afara misiunilor specifice, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută și misiuni în contextul limitării și combaterii pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19), astfel: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

În cazul în care forțele și mijloacele noastre sunt angrenate în stingerea acestor incendii de vegetație, există riscul să nu mai dispunem de personal și tehnică pentru a interveni la situațiile în care viața, sănătatea și bunurile cetățenilor chiar sunt puse în pericol.

În acest moment, majoritatea subunităților de intervenție acționează în județ pentru stingerea incendiilor de vegetație în: com.Conțești (Bălteni), com.Tătărani (Gheboieni și Căprioru), com.Cornești, com.Petrești, com.Bezdead, com.Ocnița, com.Iedera.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, cel mai bine este să le prevenim, respectând prevederile legale privind arderile de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale rezultate în urma întreținerii/curățeniei terenurilor agricole.

Arderea vegetației uscate, miriștilor și a resturilor vegetale:

Ø  este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.352/2015;

Ø  se poate executa numai cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și după informarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor și reformei administrative și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum și OMAI nr.163/2007.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 - 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 - 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

ATENȚIE CETĂȚENI! NU MAI DAȚI FOC VEGETAȚIEI USCATE!

Stați acasă pentru noi! Suntem aici pentru voi!

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale