Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.03.2024 00:14

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

Stocuri suficiente la grupele de sânge 0 și A

Stocuri suficiente la grupele de sânge 0 și A

*„Anul trecut cel mai bine eram cu 500 de donatori/lună, acum am depășit această cifră... În ianuarie au fost văzuți vreo 700 și au donat 688 de donatori, deci a crescut numărul donatorilor”

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, la fel ca toate instituțiile de profil din țară, trece printr-o perioadă prolifică din punct de vedere al donării! Numărul donatorilor a crescut și datorită faptului că valoarea celor 7 tichete de masă acordate în urma donării a crescut considerabil, la care se adaugă ziua liberă pe care o primește donatorul. Toate acestea au dus la refacerea stocurilor de sânge într-un timp relativ scurt. Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu ne-a declarat ieri că pe grupele de sânge 0 și A sunt stocuri sunt suficiente la momentul actual.

„Acum catalogăm în aplicație stocul excedentar, stocul suficient, stocul optim și stocul deficitar. Deci la anumite grupe de sânge stăm foarte bine, dar stocurile se modifică în fiecare zi. Noi actualizăm în aplicație, dar pot să spun că la grupele 0 și A sunt stocuri suficiente. Noi, ca să putem funcționa, în noile condiții de donare, la început am luat maxim 50 de donatori /zi. După aceea am ajuns la concluzia că 30 de donatori/zi ne sunt suficienți ca să putem valida și să putem gestiona expediția și stocarea. Cu restricțiile pe care le-am aplicat avem în prezent 25 - 30 de donatori/zi. Ianuarie a fost o lună plină, foarte bună, iar februarie a fost la fel. Anul trecut cel mai bine eram cu 500 de donatori/lună, acum am depășit această cifră. În ianuarie au fost văzuți vreo 700 și au donat 688 de donatori, deci a crescut numărul donatorilor”, a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

Donatorii primesc 7 tichete de masă și o zi liberă. Interesant este că apar  modalități moderne  de recompensare a  donatorilor.  Se discută de un procent de reducere a impozitului, dar încă nu s-a aprobat, fiind doar o propunere. De la directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu am aflat că a fost și o ofertă  Fidelis, cu un procent mic de donatori -investitori, care au bani de pus deoparte, care au donat pentru a cumpăra titluri de stat.

„Aceasta este o modalitate elegantă, titluri de stat, reducerea impozitului, să-ți faci și alte analize, investigații medicale, mi se pare o idee bună”, a precizat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane
Concursul „Știu și aplic”
Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural
Două noi servicii sociale, inaugurate în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale