Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2020 00:25

Pentru că rușii de la COS Târgoviște nu și-au îndeplinit obligațiile de mediu


A A

"Statul va lua o bucată cât mai mare din combinat"


❚ ,,Statul a purces la a lua o felie cât mai mare din activele funcționale pentru că aceste obligații de mediu, atâta timp cât nu le-au făcut, mi se pare normal ca statul român să le scadă din valoarea de evaluare...’’

 

VIOLETA STANCIU


Interviu cu președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu

Rep.: Criza politică actuală, demisia premierului Orban, va influența într-un fel traseul deja stabilit de preluare a COS Târgoviște de către statul român?

- Sperăm că nu... și înțelegem că totuși guvernul se va construi tot pe aceeași alianță, pe aceeași structură, dar deocamdată avem un mic vid de putere pentru că, până la instalarea noului guvern, actualul guvern are puteri limitate, nu poate să emită ordonanțe de urgență, dar pe noi nu ne încurcă cu nimic acest lucru pentru că am terminat modificările cadrului legislativ. Urmează faza administrativă, în speță programul de reorganizare care trebuie să cuprindă această dare în plată a activelor funcționale și darea în plată efectivă... cu inventarele și cu revenirea salariaților la muncă. Deci sunt numai proceduri administrative, iar cei care sunt la minister fie că sunt interimari sau definitivi trebuie să lucreze pe procedură în continuare.

Rep.: Ce se întâmplă în momentul de față la COS Târgoviște? Până când se mai primește șomajul tehnic?

- Dacă nu mă înșel, până pe 24 decembrie avem decizia de prelungire a șomajului tehnic. Săptămâna viitoare vom știi fie data când venim la muncă, fie se va prelungi șomajul tehnic până la data când vom reveni la muncă. ªi noi așteptăm să vedem ce se întâmplă. Sunt câteva zeci de salariați care vin la serviciu pentru a asigura funcționarea echipamentelor vitale, la stațiile energetice, la transformatoare, la pompele de apă, pe unde permanent trebuie să fie câte cineva. Deci acești salariați continuă activitatea curentă, iar ceilalți sunt în 75% până pe data de 24 decembrie.

Rep.: Ce spun rușii de la COS Târgoviște, mai comentează ceva?

- Nu au decât să comenteze. Rușii, până una alta, trebuie să stea și să privească, doar atât, pentru că fiind în procedura insolvenței prerogativele de administrare le sunt ridicate. Că a existat această conivență, acest control exercitat prin intermediul firmei de fier vechi, prin acel SILNEF, noi cunoaștem și toți au înțeles până la urmă, dar procedura insolvenței presupune că cel care este proprietarul afacerii pierde administrarea, iar în mod normal acum nu au ce să zică, nu au decât să tacă din gură și să stea în banca lor. Administratorul special trebuie să-și facă datoria corect față de oameni și față de statul român, adică să finalizeze planul de reorganizare cu includerea în plan a dării în plată a acestor active funcționale pentru care s-au făcut inventarele pentru care s-au stabilit prețurile de preluare, pentru că aici a fost foarte mult de muncă. Am înțeles că aici au fost rușii puțin mai mult supărați pentru că valoarea activelor a fost diminuată cu valoarea investițiilor de mediu neefectuate. Asta înseamnă că statul a purces la a lua o felie cât mai mare din activele funcționale pentru că aceste obligații de mediu, atâta timp cât nu le-au făcut, mi se pare normal ca statul român să le scadă din valoarea de evaluare, ceea ce înseamnă că per total statul va lua o bucată cât mai mare din activele funcționale. Restul activelor nefuncționale rămân pentru a continua procedura insolvenței.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale