Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.11.2021 00:13

Cu toată plafonarea tarifelor la utilități, unii furnizorii de gaze cresc prețurile lunar


A A

Statul plătește, companiile din energie încasează!

Statul plătește, companiile din energie încasează!

*De ce majorează furnizorii prețurile? Pentru că știu că oricum diferența dintre prețul astronomic și prețul corect plafonat... va fi acoperită de stat!

 

Vremuri deosebit de grele pentru români!  Creșterea în lanț a prețurilor la tot ceea ce înseamnă produse alimentare și nealimentare, dar și tarifele crescute la utilități îi va aduce pe mulți dintre cetățenii acestei  țări, și implicit pe mulți dâmbovițeni, în imposibilitatea de a mai putea supraviețui.  Într-o țară neguvernată, în care fiecare face ce vrea,  unii furnizori de gaze naturale continuă să dubleze prețurile de la o lună la alta, asta deși prețurile au fost plafonate la consumatori, respectiv înghețate la un nivel maxim de 37 de bani /kilowatt oră.

De ce majorează furnizorii prețurile? Pentru că știu că oricum diferența dintre prețul astronomic și prețul corect plafonat... va fi acoperită de stat. Practic furnizorii, din punct de vedere legal, nu au nicio limită de creștere a prețurilor, pot majora tarifele cât vor ei de mult pentru că diferența o va achita statul, adică indirect populația care plătește taxe și impozite.

Așa se face că vedem creșteri de prețuri chiar și cu 100%, adică o dublare a tarifelor la gazele naturale. De exemplu unul dintre cei mai mari furnizori de energie livra gaze, în luna octombrie, la un preț de 30 de bani /kilowatt oră, iar acum pentru 1 kilowatt cere 58 de bani. Așadar plafonarea prețurilor este departe de a-și atinge efectul scontat dacă de pe urma acestei măsuri au de câștigat în primul rând companiile din energie.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Președintele CJD, mesaj categoric pentru primari în programul de apă-canal
„Miniștrii PSD vor asigura stabilitate țării”
Ședința ordinară CJD, tensionată
Ședință fulger la CLM Târgoviște
„Să-i sancționăm pe bolnavi? Niciodată!”
Sindicaliștii din Apărare cer guvernanților să sprijine industria
„Problema câinilor fără stăpân în Stațiunea Peștera-Padina devine una foarte gravă”
Fuziunea PNL cu PMP naște controverse în Dâmbovița
A 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁ă 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝗱𝘂𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲ș⻾
Trei proiecte depuse pe programul Anghel Saligny
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!

Orice ar spune unii, și fac vorbire despre „patrioții de serviciu”, sau mai exact, de „optimiștii păguboși”, sentimentul public covârșitor este că (și  sondajele o spun fără nici o îndoială) „țara merge într-o direcție greșită” și că „războiul româno-român” pare a nu se mai sfârși. Nu mai suntem „uniți în cuget și simțiri”, ca în acele ore astrale... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale