Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.08.2018 00:12

Premieră pentru județul Dâmbovița


A A

Stație antigrindină la Voinești

Stație antigrindină la Voinești

*Aceasta urmează să fie amplasată, anul viitor, în comuna Voinești și are menirea să salveze județul de toate pagubele pe care le produc căderile de grindină, atât culturilor agricole (cultura mare), cât și pomilor fructiferi

 

Violeta Stanciu

 


 

Stație antigrindină va fi amplasată, anul viitor, în localitatea Voinești și va salva culturile agricole, dar și livezile de pomi fructiferi de distrugerile masive provocate de căderile de grindină, care foarte rar se întâmplă să  ocolească Valea Dâmboviței, o zonă renumită în țară pentru livezile de pomi fructiferi, în speciali de meri și peri.

În acest sens, primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, a ținut să precizeze că, pentru amplasarea acestui obiectiv în localitate, în cursul anului 2019, s-a bucurat de sprijinul nemijlocit al unor senatori și deputați din județul Dâmbovița, și nu numai.

„Anul viitor încercăm să facem o surpriză dâmbovițenilor și în mod special locuitorilor de pe Valea Dâmboviței și Valea Ialomiței. Suntem în discuții foarte avansate privind montarea unei Stații antigrindină în localitatea Voinești. Nu există așa ceva nicăieri în județul Dâmbovița. Deci discuțiile sunt avansate și dacă reușim să montăm această stație antigrindină, la Voinești, cred că tot județul va fi salvat de toate pagubele pe care le produc atât la culturile agricole (cultura mare), cât și la pomii fructiferi căderile de grindină, care anul acesta ne-au ocolit. A fost o excepție, pentru că de regulă grindina ne cam pișcă în fiecare an”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț. Referitor la costurile pe care le implică amplasarea unui astfel de dispozitiv pe raza comunei Voinești, edilul localității a menționat „nu cunosc momentan care ar fi costurile acestei investiții, dar pot să spun că ne-am bucurat de sprijinul unor dâmbovițeni, senatori și deputați, din Parlamentul României, dar și a unui director din Meteorologie care are domiciliul la Voinești”, a conchis primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cererile de plată se completează electronic
Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița
Producția industrială, în scădere vertiginoasă
Comerțul concurează serios Industria
Evaziune fiscală de proporții
"Oscilația euro, o situație îngrijorătoare"
Importurile bat exporturile
3000 lei salariul minim în domeniul construcțiilor
Banca Mondială, cu ochii pe Zona metropolitană Târgoviște
20 de dâmbovițeni au accesat Programul pentru lână


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale