Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2018 00:12

Premieră pentru județul Dâmbovița


A A

Stație antigrindină la Voinești

Stație antigrindină la Voinești

*Aceasta urmează să fie amplasată, anul viitor, în comuna Voinești și are menirea să salveze județul de toate pagubele pe care le produc căderile de grindină, atât culturilor agricole (cultura mare), cât și pomilor fructiferi

 

Violeta Stanciu

 


 

Stație antigrindină va fi amplasată, anul viitor, în localitatea Voinești și va salva culturile agricole, dar și livezile de pomi fructiferi de distrugerile masive provocate de căderile de grindină, care foarte rar se întâmplă să  ocolească Valea Dâmboviței, o zonă renumită în țară pentru livezile de pomi fructiferi, în speciali de meri și peri.

În acest sens, primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, a ținut să precizeze că, pentru amplasarea acestui obiectiv în localitate, în cursul anului 2019, s-a bucurat de sprijinul nemijlocit al unor senatori și deputați din județul Dâmbovița, și nu numai.

„Anul viitor încercăm să facem o surpriză dâmbovițenilor și în mod special locuitorilor de pe Valea Dâmboviței și Valea Ialomiței. Suntem în discuții foarte avansate privind montarea unei Stații antigrindină în localitatea Voinești. Nu există așa ceva nicăieri în județul Dâmbovița. Deci discuțiile sunt avansate și dacă reușim să montăm această stație antigrindină, la Voinești, cred că tot județul va fi salvat de toate pagubele pe care le produc atât la culturile agricole (cultura mare), cât și la pomii fructiferi căderile de grindină, care anul acesta ne-au ocolit. A fost o excepție, pentru că de regulă grindina ne cam pișcă în fiecare an”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț. Referitor la costurile pe care le implică amplasarea unui astfel de dispozitiv pe raza comunei Voinești, edilul localității a menționat „nu cunosc momentan care ar fi costurile acestei investiții, dar pot să spun că ne-am bucurat de sprijinul unor dâmbovițeni, senatori și deputați, din Parlamentul României, dar și a unui director din Meteorologie care are domiciliul la Voinești”, a conchis primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale