Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2016 00:18


A A

"Starea de independență este extraordinar de bună pentru oamenii care vor să rămână lângă tine"


Interviu electoral cu Ioan Marinescu, candidat independent la Consiliul Județean Dâmbovița

ANDREI VASILIU

 


 

Rep.: Care sunt principiile pe care se axează candidatura dumneavoastră ca independent la Consiliul Județean Dâmbovița?

Ioan Marinescu: Pe flyerele mele am trecut 7 puncte. De ce îmi doresc să fiu independent de partide? Pentru că nu am mințit. Pentru că mi-am respectat întotdeauna cuvântul dat. Pentru că principiile sunt mai valoroase decât interesele. Pentru că bunacredință și onestitatea nu pot fi negociate. Pentru că îmi doresc o administrație corectă și decentă. Pentru că îmi iubesc județul și pentru că încă mai cred în oameni. Acestea sunt principiile, simple, pentru că un independent nu poate să-și propună să asfalteze drumuri, să facă spitale, să facă școli. Dar poate să se implice ca să-i determine pe ceilalți să-i respecte mai mult pe oameni. Poate să contribuie la luarea unor decizii care vin mai mult în sprijinul oamenilor decât în sprijinul unor grupuri de interese. Aceasta este filosofia candidaturii mele.

„În Consiliul Județean voi vota cu cei care fac bine oamenilor, nu intereselor altora”

Rep.: După aceste alegeri, dacă veți obține funcția de consilier județean independent, va trebui totuși să colaborați cu grupurile politice din Consiliul Județean. Cum anticipați că va decurge această colaborare?

Ioan Marinescu: O lucrare de licență pe care am făcut-o cu mult timp în urmă se referea la arta negocierii. Întotdeauna mi-am asumat un rol de mediator între părțile „în conflict”. În situația în care va trebui să votez cu unul dintre cele două grupuri mari politice, PSD și PNL, este și ALDE, care vor face fel de fel de alianțe, și va trebui să înclin balanța înspre una dintre părți, voi vota cu cei care fac bine oamenilor, care privesc viața oamenilor, nivelul de trai al lor, condițiile sociale. Dacă am fost la PSD nu înseamnă că voi vota contra celorlalți. Dacă au idei mai bune, votez cu ei. Asta nu înseamnă că o să stau, cum se zice, crăcănat. Dar principalul meu obiectiv este să fiu cu cei care fac bine oamenilor, nu intereselor altora.

„Eu nu am avut probleme cu partidele în sine, ci cu lideri de-ai lor”

Rep.: Cum a schimbat candidatura dumneavoastră ca independent relația cu oamenii, de care depindeți pentru voturi, și cum va continua această relație după alegerile locale?

Ioan Marinescu: Mă mișc printre oameni, zi de zi…

Rep.: Acum trebuie să o faceți mai mult, pentru că nefiind în niciun partid, relația nu poate fi mijlocită…

Ioan Marinescu: Și înainte mergeam direct la oameni. Îmi aduc aminte de campania din 2012 când l-am susținut pe Adrian țuțuianu și am mers din poartă în poartă. Relația cu oamenii va fi ca și cea de până acum, adică apropiată. Mă mișc în piețe, printre oameni pe stradă. Mă bucură foarte mult faptul că nu am avut nicio reacție adversă. Din contră, sunt mulți care mă întreabă: „nu cumva după ce intrați în Consiliul Județean vă veți întoarce în PSD?”. Vă spun cu toată sinceritatea că nu mai intru în niciun partid. Starea de independență este extraordinar de bună pentru oamenii care vor să rămână lângă tine. Mă simt bine acum, sunt mulțumit de mine. Partidele sunt necesare, viața socială e condusă de partide. Dar eu nu am avut probleme cu partidele în sine, ci cu lideri de-ai lor. Partidele sunt asocieri de idei, de oameni care au un țel și trebuie respectate. Unii lideri se detașează de majoritatea membrilor și apar niște discuții. Eu nu am făcut treaba asta și rămân consecvent principiilor mele de a fi aproape de oameni și dependent de ei.

„Voi acorda audiențe lună de lună”

Rep.: Ați anunțat un proiect interesant în ceea ce privește acordarea de audiențe pentru cetățeni…

Ioan Marinescu: Da. Eu sunt convins că viitorul președinte al Consiliului Județean îmi va crea condiții pentru a acorda audiențe. Este în fișa postului celor care dețin această demnitate de consilier județean să acorde audiențe. În situația în care viitorul președinte nu-mi va acorda această posibilitate, eu voi acorda audiențe în fața instituției Consiliului Județean Dâmbovița, la o masă și două scaune. Dar lună de lună voi acorda audiențe. E o chestie normală.

Rep.: Vă urăm succes și așteptăm să ne revedem.

Ioan Marinescu: Și eu vă urez succes și mă bucur că duceți mai departe o muncă titanică dusă de părinții dumneavoastră, pe care îi apreciez și de care voi rămâne legat toată viața.

 

Ioan Marinescu - candidat independent. Realizat de SC Jurnal Media Top SRL. Cod unic de identificare atribuit de AEP la desemnarea Mandatar Financiar 24160177

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale