Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.05.2020 18:47

Pro România Dâmbovița:


A A

Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică

*„Această stare de alertă nu este compatibilă cu ceea ce înseamnă măsurile de relansare economică și gestionarea aspectelor care țin de starea de sănătate a populației”

 

 

Președintele PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, senator al acestei formațiuni politice a declarat joi, 6 mai, în cadrul conferinței de presă online că în România nu există în momentul de față o reglementare detaliată a ceea ce înseamnă regimul stării de alertă! Acesta susține că Guvernul și oficialii statului român, inclusiv președintele, nu au o idee foarte clară cu privire la ceea ce au de făcut în starea de alertă, care va intra în vigoare după încetarea stării de urgență, respectiv din data de 15 mai 2020. Însă un lucru este clar, pe timpul stării de alertă nu pot fi suspendate sau restrânse drepturi și libertăți fundamentale.

„Avem în Ordonanța de Urgență a Guvernului 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență definită starea de alertă care se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturarea consecințelor situației de urgență.Trebuie să aveți în vedere că această stare de alertă poate fi instituită la nivel național de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu acordul primului-ministru și în aceste situații starea de alertă înseamnă coordonarea și gestionarea unor situații la nivel național, ori la nivelul mai multor județe din România. Ceea ce trebuie să constatați este faptul că Guvernul și oficialii statului român, inclusiv președintele, nu au o idee foarte clară cu privire la ce au de făcut în starea de alertă.

Am constatat că sunt în spațiul public declarații foarte contradictorii, domnul Vela ne spune că după 15 mai putem merge să facem alpinism la Sinaia, domnul Tătaru ne spune că nu putem să mergem la mare sau la munte, Orban ne spune că deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate, cum ar fi deplasările la rude, în nici un caz deplasarea la muncă și domnul Iohannis ne spune că este voie să se plece din localitate în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sport individual. Probabil că domnul Iohannis are în vedere faptul că vom alerga între localități în perioada următoare.

Ce trebuie însă să rețineți, cu titlu de principiu, este că pe timpul stării de alertă nu pot fi, în baza cadrului normativ actual, suspendate sau restrânse drepturi și libertăți fundamentale. Ca urmare este nevoie de o lege adoptată în Parlamentul României, iar Parlamentul nu a fost sesizat până astăzi de un asemenea act normativ. În al doilea rând, dispozițiile Articolului 53 din Constituția României trebuie respectate și în această situație, ca urmare, restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică, măsura trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere dreptului sau libertății în esența sa.

 De asemenea, este evident că restricționarea deplasărilor dintr-o localitate în cealaltă nu poate fi continuată în baza Ordonanțelor militare care își încetează aplicabilitatea la data încetării stării de urgență. Mai subliniez un singur lucru, sunt foarte mulți oameni de specialitate care s-au pronunțat în sensul că această stare de alertă nu este compatibilă cu ceea ce înseamnă măsurile de relansare economică și gestionarea aspectelor care țin de starea de sănătate a populației”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmbovița și vicepreședinte Pro România la nivel național.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale