Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2015 00:19

Editorial


A A

Stadionul, comoara de lângă Turnul Chindiei

Stadionul, comoara de lângă Turnul Chindiei

COSTIN MIHAI

 


 

Sunt ani buni de când se tot promite un stadion nou la Târgoviște, în schimb au dispărut până și banii bugetați pentru sinteticul ce ar fi trebuit amenajat în locul mocirlei unde se antrenează jucătorii Chindiei. Banii au ajuns la echipa de baschet, au recunoscut-o cei care conduceau urbea la momentul respectiv.

Îndopați cu promisiuni și vorbe goale atâta amar de vreme, oamenii nu mai cred că se va construi o bază sportivă modernă, până nu o vor vedea ridicată. Adrian Țuțuianu oferă ca termen final anul 2018, Gabriel Boriga se amuză discret, prelungind spre 2020, așa că mai avem de așteptat. Demersul e de apreciat, în schimb eu nu sunt convins ce-i preocupă mai tare pe inițiatori. Utilitatea unui stadion decent la Târgoviște sau valoarea terenului unde este amplasată arena actuală?

Poziționat excelent lângă Parcul Chindia și Complexul Muzeal Curtea Doamnească, dar și foarte aproape de centrul orașului, am impresia că Stadionul „Eugen Popescu” a devenit mai atractiv pentru baronii imobiliarelor, decât pentru iubitorii de sport și de mișcare. „Jurnal de Dâmbovița” a consultat mai mulți agenți, descoperind că zona reprezintă o mină de aur pentru „rechinii” din imobiliare. Iar dacă băieții din sistem au prins că banii pot curge de aici ca apa Ialomiței, aflată și ea la o aruncătură de stadion, nu-i va opri nimeni să-i adune cu lopata.

Au fost înghițite suprafețe importante din această bază sportivă, chiar dacă reprezintă domeniu public, s-au construit multe, multe vile, doar stadionul mai stă în calea cuceririi moderne. Foarte puțini au îndrăznit să atace subiectul parcelelor înstrăinate de baza sportivă, la care au renunțat repede și discret. În spate sunt oameni așa de puternici, încât o anchetă de presă nu i-ar deranja nici de la cafea. Dincolo de valoarea istorică și sentimentală, stadionul din Târgoviște poate fi cosmetizat și menținut pentru activități sportive și de recreere. Eu văd o idee mai bună decât vile, parcări, supermarketuri sau ce se mai dorește acolo.

Pe cine încurcă bătrâna arenă târgovișteană? Nu mai reamintesc ce fotbaliști i-au călcat iarba, spun doar că pe mine m-ar durea sufletul să știu că nu mai există. Am văzut stadioane și mai înghesuite ca al nostru, care pot găzdui meciuri de prima ligă, dar nu asta e discuția. Sunt tare curios să cântăresc greutatea promisiunilor ce țin de un nou complex sportiv la Târgoviște, în zona Gării de Sud, dar și mai curios să aflu ce-i va lua locul Stadionului „Eugen Popescu”. Numai terenul valorează o avere, peste 3 milioane de euro în acest moment. O să vedem ce-o mai fi în 2018, 2020 sau 2050, care o mai apuca.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La 5 minute de prima absolvire
Meciul adevărului pentru târgovișteni
Șansa lui Irinel
Revin multe echipe de tradiție
Să retractez? Niciodată!
Situație încordată la Chindia
Ghergu, atac la finanțatori
Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Viață grea în această stagiune
Concluzii pripite


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale