Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.08.2019 00:13

În urma vizitei delegației CJD la Viena,


A A

Stațiunea Peștera - Padina, în atenția investitorilor străini

Stațiunea Peștera - Padina, în atenția investitorilor străini

*Autoritățile dâmbovițene au fost contactate de compania Doppelmayr, pentru a se pune de acord cu privire la mai multe completări ale documentației tehnico-economice privind proiectul „Construirea de pârtii de schi în zona Padina - Peștera, comuna Moroeni”

 

A.V.


 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) - Alexandru Oprea, directorul Direcției Generale Infrastructură Locală - Vasile Dinu și arhitectul-șef al județului - Teodor Bâte,  s-au întâlnit, recent, cu firma angajată pentru asigurarea serviciilor de proiectare, fazele studiu de fundamentare a temei de proiectare, a caietului de sarcini și a notei conceptuale aferente proiectului „Construirea de pârtii de schi în zona Padina - Peștera, comuna Moroeni”.

Specialiștii contractați au menționat faptul că au fost contactați de către experții Doppelmayr, ulterior vizitei efectuate de delegația Consiliului Județean Dâmbovița la Viena, pentru a se pune de acord cu privire la mai multe completări ale documentației tehnico-economice. În acest sens, a fost analizată varianta finală a documentației, cu prezentarea principalelor categorii de formalități, acțiuni și lucrări necesare implementării și realizării obiectivului menționat. Dată fiind amploarea obiectivului, care presupune, pe lângă pârtiile propriu-zise, o serie complexă de alte dotări și amenajări (drum tehnologic, bazine cu apă, spații administrative, parcări, accesul la pârtie, spații comerciale, spații pentru servicii de supraveghere și intervenții), se impune ca factorii implicați în derularea obiectivului să fie specializați în domeniile vizate, iar documentația finală să fie realizată în mod unitar.

În cadrul ședinței de analiză a fost descrisă succint această investiție, din punct de vedere tehnic și funcțional, cu detalierea unor aspecte privind: nivelul de echipare tehnico-edilitară a zonei, relațiile cu zonele învecinate, informații privind regimul juridic al terenului, efectele pozitive previzionate prin realizarea investiției, estimarea suportabilității costurilor obiectivului. Conform datelor prezentate, prima etapă de realizare a pârtiilor înseamnă un traseu de aproximativ 2,75 km în zona Cocora, urmând ca, în a doua etapă, să fie adăugați alți 5,2 km. Din punctul de vedere al potențialului existent în zona montană, specialiștii firmei au apreciat că există condiții favorabile pentru amenajarea, în mod complementar, a încă aproximativ 8 km de trasee pentru domeniul schiabil, acestea întrunind toate condițiile tehnice, geografice și de mediu impuse. S-au stabilit anumite repere ale fazelor de implementare, urmând ca documentația analizată să facă obiectul recepției, după completarea acesteia, iar detalierea unor aspecte ce țin de realizarea investiției să fie prezentate public de către conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în cadrul unei conferințe de presă.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale