Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.10.2014 00:16

În Dâmbovița, anul acesta


A A

SRL-urile Debutante, în expansiune

SRL-urile Debutante, în expansiune
Smaranda Brebeanu, director ORC Dâmbovița

❚ Eliminarea condiției de vârstă, de maxim 35 de ani, pe care trebuia s-o îndeplinească tinerii care își înființau o astfel de societate, se pare că a fost de bun augur ❚ Față de anul trecut, numărul SRL-urilor Debutante a crescut în județ cu 100% ❚ Această categorie de întreprinzători beneficiază de o serie de facilități, însă după trei ani, firma își pierde calitatea de microîntreprindere și devine automat societate obișnuită

VIOLETA STANCIU


Creștere semnificativă a Societăților cu Răspundere Limitată Debutante (SRL-D-uri) în județul Dâmbovița! De la începutul anului până în prezent, s-au înmatriculat 52 de astfel de firme, față de numai 25 în aceea și perioadă a anului trecut.

Această creștere este pusă pe seama eliminării condiției de vârstă, de maxim 35 de ani, pe care trebuia s-o îndeplinească tinerii care își înființau o astfel de societate.

„Acum vorbim mai puțin despre tineri, pentru că de anul acesta a apărut o modificare legislativă a OUG 6/2011, care a generat această creștere a numărului de înmatriculări, în sensul că a fost scoasă dintre condițiile pe care trebuia să le îndeplinească un debutant aceea de vârstă. Deci nu mai există condiția de vârstă maximă de 35 de ani. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cumulativ acum, în afară de capacitatea deplină de exercițiu, normal, trebuie ca debutantul să nu mai fi avut anterior datei înmatriculării și să nu aibă calitatea de acționar sau asociat al unei întreprinderi constituită în spațiu economic european și să înființeze pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condițiile Legii 31/1990”, ne-a precizat jr. Smaranda Brebeanu, directorul Oficiului Registrului Comerțului Dâmbovița.

Această categorie de întreprinzători are o serie de facilități conferite de OUG nr. 6/2011. În afară de scutirea de taxă pentru operațiunile de înmatriculare în Registrul Comerțului, ei beneficiază de o alocație financiară nerambursabilă reprezentând 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, din valoarea proiectului aferent unui plan de afaceri pentru care trebuie să facă dovada surselor de cofinanțare.

De asemenea, mai pot beneficia de garanții acordate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajator pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariați angajați pe perioadă nedeterminată.

Totodată, pot beneficia de consiliere, instruire și sprijin din partea Oficiului Teritorial pentru IMM-uri.

„Această calitate de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc trei ani de la data înregistrării. SRL-D-urile înmatriculate în 2011 pierd calitatea de microîntreprindere anul acesta, când se împlinesc trei ani. După această dată devin societăți obișnuite”, a conchis directorul ORC Dâmbovița, jr. Smaranda Brebeanu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale