Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2019 00:19

Editorial


A A

Spre o însănătoșire edilitară

Spre o însănătoșire edilitară

GEORGE COANDĂ


Fără teama de-a greși, pot spune că toți târgoviștenii, într-adevăr iubitori ai orașului lor înveșmântat de amintirea unei mari istorii, fie dacă îi amintim numai pe cei 43 de voievozi care au stat pe tronul de aici al Țării Românești, vor exclama: așa da! De ce au toată motivația să o facă? Pentru că, la fel ca anul trecut, tânărul și zbătalnicul primar, Daniel-Cristian Stan și Consiliul Local Municipal au luat o hotărâre demnă de sincere felicitări. Și anume să se impoziteze cu 500% acei proprietari de imobile-monumente istorice, lăsate de izbeliște, intrate într-o nenorocită degradare, mutilând astfel chipul edilitar al municipiului. Istorica hotărâre a fost adoptată încă de anul trecut, după îndelungi așteptări și enervări, iar în acest an a fost reînnoită cu o listă pe care au fost adăugate noi clădiri și terenuri. Speriați, unii proprietari au trecut la reabilitarea și restaurarea unor clădiri-monument istoric, alții le-au vândut unora interesați să le dea o anumită folosință și, ca atare, le vor salva starea arhitecturală. Municipalitatea Târgoviștei istorice a avut, e drept, câteva modele de municipii, de asemenea, istorice, care au găsit cea mai eficientă metodă de salvare a propriilor monumentalități. Adică, tot o impozitare usturătoare la buzunar. Și-a însușit acest model și a trecut la atac. La români, asta e, uneori, când vorba bună nu merge, numai cu frica faci o treabă, altminteri se lasă pe tânjeală și-și dau, din nepăsare, brânci în prăpastie. Ori – și este de crezare, pentru că avem exemple destule, condamnabile – lasă monumentul să se prăbușească pentru a-i specula apoi valoarea și, uluit, vezi cum pe locul lui a răsărit cine știe ce construcție care nu are nimic de-a face cu caracterul istoric, în cazul nostru, al Târgoviștei. Încă o dată, bravo municipalității târgoviștene! Atenție mărită, însă! Primarul și Consiliul Local trebuie, repet, trebuie, au obligația chiar, să vegheze la modul cum se fac restaurările și reabilitările, altfel ne vom trezi cu crime împotriva istoriei, a pierderii memoriei autentice a istoriei, așa cum s-a întâmplat la Curtea Domnească pe „centrul vechi” și cum s-ar putea întâmpla – după câte am auzit – la „gara mare”. Noi vom fi aici, mereu pe recepție.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale